Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stockmannin tavaratalot punnersivat voitolle asiakasvirtojen elpyessä – konserniin kuuluva vaateketju Lindex teki historiansa parhaan neljännesvuosituloksen

Tavarataloyhtiö Stockmann teki selkeän tulosparannuksen vuoden kolmannella neljänneksellä. Stockmann-konsernin oikaistu liiketulos kohosi 33,3 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 16,5 miljoonaa euroa.

– Rokotusasteen nousun myötä asiakasvirrat alkoivat nousta paremmalle tasolle kolmannella neljänneksellä, sanoo toimitusjohtaja Jari Latvanen osavuosikatsauksessa.

Konsernin perinteinen syömähammas eli vaateketju Lindex teki historiansa parhaan vuosineljänneksen tuloksen eli 31,6 miljoonaa euroa.

– Lindex teki erittäin hyvän tuloksen, kun myynti kasvoi kaikilla markkinoilla ja liiketoiminta-alueilla ja suhteellinen myyntikate oli erittäin korkea. Kävijämäärien kasvu vauhditti kivijalkamyymälöiden myyntiä, ja verkkokaupan vahva kehitys jatkui, Latvanen kertoo.

Stockmann-divisioona eli tavaratalot paransi tulostaan lähes viidellä miljoonalla eurolla ja ylsi positiiviseen tulokseen ensi kertaa sitten vuoden 2019 loppuneljänneksen. Heinä–syyskuussa Stockmann-divisioonan oikaistu liiketulos oli 0,1 miljoonaa euroa eli niukin naukin plussalla.

Stockmannin mukaan tavaratalomyynti on kasvanut tasaisesti ja selvästi vuoden jokaisella neljänneksellä, kun taas kävijämäärät pysyivät ennallaan ensimmäisellä ja toisella neljänneksellä mutta kasvoivat huomattavasti kolmannella neljänneksellä rokotusasteen nousun myötä.

Yhtiö odottaa selvästi voitollista vuositulosta

Konsernin liikevaihto heinä–syyskuussa oli 237,8 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 12 prosenttia vuoden takaisesta vertailukelpoisilla valuuttakursseilla mitattuna.

Stockmann pitää tulosohjeistuksensa ennallaan. Stockmann odottaa konsernin liikevaihdon kasvavan selvästi ja oikaistun liiketuloksen olevan selvästi positiivinen edellyttäen, että merkittäviä koronarajoituksia ei aseteta.

Stockmannin mukaan yhtiön saneerausohjelma on edennyt suunnitelman mukaisesti.

Stockmann hakeutui yrityssaneeraukseen keväällä 2020. Tämän vuoden helmikuussa Helsingin käräjäoikeus hyväksyi Stockmannin saneerausohjelman. Ohjelma perustuu Stockmannin tavarataloliiketoiminnan jatkamiseen, Helsingin, Tallinnan ja Riian tavaratalokiinteistöjen myyntiin ja takaisinvuokraukseen sekä Lindexin jatkamiseen osana Stockmann-konsernia.