Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi.fi-palvelun nimissä liikkuu huijausviestejä – älä klikkaa viestissä olevaa linkkiä

Suomi.fi-viestien nimissä on liikkeellä huijausviestejä, Digi- ja väestötietovirasto tiedottaa. Viesteissä kehotetaan avaamaan dokumentti viestissä olevasta painikkeesta tai linkistä. Linkki ohjaa rikollisten ylläpitämälle verkkosivustolle, joka on Suomi.fi-verkkopalvelun näköinen. Kyseessä on tietojenkalastelusivu, jonka tarkoituksena on hankkia henkilötietoja ja kirjautumistietoja, kuten pankkitunnuksia. Jos olet saanut viestin, älä klikkaa viestissä olevia linkkejä, älä vastaa viestiin tai syötä tietojasi sivustolle, johon olet mennyt sähköpostin kautta saamastasi linkistä.

Virasto muistuttaa, että Suomi.fi-viestit ei lähetä koskaan linkkejä sähköpostitse tai tekstiviestillä. Jos kansalaisella on käytössään Suomi.fi-viestit, hän saa ilmoituksen Viestit-palveluun tulleista julkishallinnon viesteistä sähköpostiinsa tai Suomi.fi-mobiilisovellukseen. Viesteissä ei ole koskaan linkkiä, eikä niissä pyydetä lataamaan dokumentteja tai antamaan henkilötietoja.