Sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä noussut viikonlopun aikana kymmenellä – uusia koronakuolemia 11

Tänään kerrottiin 1 732 uudesta viikonlopun aikana raportoidusta koronavirustartunnasta. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Emmi Tilvis / STT

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on noussut perjantaista kymmenellä ihmisellä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Suomessa on nyt sairaalahoidossa 215 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta, joista tehohoidossa on 34.

Tehohoidossa olevien määrä on noussut perjantaista neljällä.

Perjantain jälkeen on raportoitu 11 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Koronakuolemia on raportoitu Suomessa yhteensä 1 150.

Toisen koronavirusrokotuksen on Suomessa saanut THL:n mukaan 77,3 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä, eli noin 3,78 miljoonaa ihmistä.

Ensimmäisen koronavirusrokotuksen on saanut 85,3 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Ensimmäisen annoksen saaneita on noin 4,17 miljoonaa.

Kahden viikon tartuntamäärä pienempi

Kahden viikon ajanjaksolla raportoitujen koronatartuntojen määrä on kääntynyt laskuun.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 7 354 tartuntaa, mikä on 298 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Ennen tätä Suomessa on uutisoitu nousevista koronaluvuista kahden viikon tarkastelujaksolla lokakuun alkupuolelta saakka.

Tänään kerrottiin 1 732 uudesta viikonlopun aikana raportoidusta koronavirustartunnasta.

THL ei kerro uusista koronatartunnoista viikonloppuisin, joten luvussa on mukana usean päivän tartuntoja.

Ilmaantuvuus on suurinta Päijät-Hämeessä

Koronaviruksen valtakunnallinen ilmaantuvuus viimeksi kuluneilta kahdelta viikolta on nyt 132 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden, kun tätä edeltävällä kahden viikon ajanjaksolla ilmaantuvuus oli 138.

Suhteellinen ilmaantuvuus on suurin Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä, jossa ilmaantuvuusluku on 236. Toiseksi suurinta ilmaantuvuus on Keski-Pohjanmaalla, jossa ilmaantuvuusluku on 224.

Pienimmät ilmaantuvuusluvut ovat Ahvenanmaalla (13) ja Etelä-Savossa (17). Ilmaantuvuusluvut ovat pyöristettyjä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka