Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaiselokuva Guled & Nasra voitti pääpalkinnon Afrikan merkittävimmällä elokuvafestivaalilla

Somalinkielinen suomalaiselokuva Guled & Nasra on voittanut afrikkalaisen Fespaco-elokuvajuhlien pääpalkinnon, kertoo elokuvan suomalainen levitysyhtiö B-Plan Distribution . Fespaco on Afrikan suurin ja merkittävin elokuvafestivaali.

Khadar Ayderus Ahmedin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva palkittiin 30 000 euron arvoisella palkinnolla myöhään lauantai-iltana. Elokuvalle myönnettiin myös tuomariston palkinto sekä palkinto parhaasta sävellyksestä.

Guled & Nasra on kuvattu Djiboutissa, ja sen pääosia esittävät helsinkiläinen Omar Abdi ja kanadalainen Yasmin Warsame. Elokuvan tuotantoyhtiö on suomalainen Bufo , ja osatuottajia on Ranskasta ja Saksasta.

Elokuvaa pidetään maailman ensimmäisenä korkean profiilin somalinkielisenä elokuvana.

Guled & Nasra, englanniksi The Gravedigger’s Wife, sai ensi-iltansa heinäkuussa Cannesin elokuvajuhlilla, jossa se oli ensimmäinen Kriitikoiden viikko -sarjassa koskaan esitetty pitkä suomalaiselokuva. Syyskuussa se palkittiin Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla elokuvataiteen monimuotoisuutta edistävän Amplify Voices -palkinnolla.

Lisäksi Somalian Oscar-raati valitsi elokuvan edustamaan Somaliaa parhaan kansainvälisen elokuvan Oscar-palkinnon ehdokkaaksi.

Suomessa Guled & Nasra saa ensi-iltansa 12. marraskuuta.