Naton pääsihteeri vierailee ensi viikolla Suomessa – tapaa muun muassa presidentin, ulkoministerin ja pääministerin

Jens Stoltenbergin mukana Suomeen saapuu Nato-jäsenmaiden suurlähettiläistä koostuva Pohjois-Atlantin neuvosto. AFP / LEHTIKUVA

Heta Hassinen / STT

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg vierailee ensi viikolla Suomessa. Hänen mukanaan Suomeen saapuu Nato-jäsenmaiden suurlähettiläistä koostuva Pohjois-Atlantin neuvosto.

Stoltenberg ja neuvosto tapaavat presidentti Sauli Niinistön maanantaina Presidentinlinnassa. Lisäksi muun muassa ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja pääministeri Sanna Marin (sd.) tapaavat kumpikin sekä Stoltenbergin että Pohjois-Atlantin neuvoston.

Stoltenbergilla ja Nato-suurlähettiläillä on Helsingissä varsin tiivis ohjelma, johon kuuluu esimerkiksi vierailu eduskunnassa, tutustuminen Kaartin jääkärirykmenttiin sekä Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen toimintaan.

Myös puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.), puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen, eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) ja sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) tapaavat vieraat.

Suomen jälkeen vuorossa Ruotsi

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Pohjois-Atlantin neuvosto vierailee Suomessa.

Suomi on Naton kumppanimaa. Suomesta Stoltenberg ja neuvosto jatkavat matkaansa tiistaina Ruotsiin, joka Suomen tapaan tekee läheistä yhteistyötä Naton kanssa.

Ruotsin ulko- ja puolustusministeriöiden mukaan vierailun aikana keskustellaan Nato-kumppanuuden lisäksi turvallisuuspoliittisesta kehityksestä Suomen ja Ruotsin lähialueella.

– Vierailu antaa Ruotsille ja Suomelle mahdollisuuden kertoa näkökulmastamme lähialueen tilanteeseen, läheiseen kahdenväliseen yhteistyöhömme ja turvallisuuspoliittiseen kehitykseen sen laajemmassa merkityksessä, Ruotsin ulkoministeri Ann Linde kommentoi tiedotteessa.

Stoltenbergin pääsihteerikausi päättymässä

Norjalainen Stoltenberg on toiminut Naton pääsihteerinä lokakuusta 2014 alkaen. Hänen kautensa päättyy ensi vuonna, ja seuraaja valitaan todennäköisesti keväällä.

62-vuotias Stoltenberg on ollut aiemmin muun muassa Norjan pääministeri.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka