Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

200 erosi kirkosta piispa Laajasalon rokotemyönteisen kirjoituksen jälkeen – Eroakirkosta-palvelukin kehottaa ottamaan rokotteen: "Tässä asiassa piispa ja vapaa-ajattelija ovat täysin samaa mieltä"

Noin 200 ihmistä erosi kirkosta sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat oli julkaissut piispa Teemu Laajasalon rokotemyönteisen kirjoituksen.

Laajasalon mukaan "kiistattoman lääketieteellisen näytön perusteella paras ja tehokkain tapa suojata lähimmäisiä kulkutaudista seuraavalta kärsimykseltä, kurjuudelta ja kuolemalta on ottaa itse rokote."

Laajasaloa on puolestaan syytetty "täysin epäkristillisestä ja epätieteellisestä mielipidekirjoituksesta", joka syyllistää koronarokottamattomia sekä luo vihapuhetta ja vastakkainasettelua.

Eroakirkosta-palvelun perustaja Jori Mäntysalo yhtyy piispan mielipiteeseen.

– Juuri ennen Laajasalon kirjoitusta teimme yhdessä Tampereen piispa Matti Revon kanssa videon, jossa kehotamme luottamaan viranomaisiin ja lääkäreihin. Tässä asiassa piispa ja vapaa-ajattelija ovat täysin samaa mieltä, Mäntysalo toteaa tiedotteessa.

Rokotevastaiset kirkosta eroajat ovat keskimääräistä vanhempia ja hieman useammin naisia. Syyskuussa keski-ikä oli 33 vuotta ja naisia heistä oli puolet.

Laajasalon kirjoituksen jälkeen keski-ikä nousi 39 vuoteen ja naisten osuus 60 prosenttiin.