Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sanna Marinin "Sanon nyt suoraan" -lausunto herätti somessa kipakkaa arvostelua – myös keskustasta kritiikkiä pääministerille: "Uskottavuutenne horjuu"

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) tviitti sai torstaina aikaan kuohuntaa Twitterissä.

Marinin mukaan SDP haluaa, että kulttuurileikkaukset perutaan ja myös muiden järjestöjen ja edunsaajien tilanteeseen on haettava ratkaisua.

Opetus- ja kulttuuriministeriö linjasi tiistaina siitä, miten rahapelitoiminnasta rahoitusta saavien edunsaajien valtionrahoitusta leikataan ensi vuonna. Vähennyksen on määrä olla kaikkiaan 43 miljoonaa euroa. Leikkauksista kulttuuriin kohdistuu noin 18 miljoonaa, liikuntaan ja urheiluun 12 miljoonaa, tieteeseen noin kahdeksan miljoonaa ja nuorisotyöhön reilut neljä miljoonaa. 

Hallituskumppani keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska jakoi pääministerin tviitin saatesanoin "Sanon nyt suoraan. Uskottavuutenne horjuu."

– Sanon nyt suoraan: hallituksen kokouksissa kannattaa sanoa suoraan, jos asiaa on. Silloin ei jälkikäteen tarvitsisi ihmetellä, miksei aiemmin sanonut suoraan, kirjoitti puolestaan keskustan kansanedustaja Joonas Könttä.

Oppositiosta muun muassa kokoomuksen kansanedustaja Paula Risikko tviittasi aiheesta.

– Nyt sanon minä suoraan: Hallitus, lopettakaa julkinen sekoilu sekä johtajuuden puute, ja tehkää päätöksiä! Meidän pitää eduskunnassa tietää mikä on lopullinen talousarvioesitys!?

Entisen kokoomuksen kansanedustajan Kimmo Sasin mielestä hallitusta ei ole koskaan johdettu näin huonosti.

Sisäministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalon mukaan vihreätkin kannattavat kulttuurin ja muidenkin Veikkauksen edunsaajien leikkausten perumista, jos siihen löytyy budjettikäsittelyssä mahdollisuus.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kirjoitti olevan hienoa, että "hallituksessa on löytymässä tuki esityksellemme perua kulttuurialaa uhkaavat leikkaukset".