Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niinistö altistunut koronavirukselle – tapaaminen Viron presidentin kanssa peruuntuu

Viron presidentti Alar Karisin ensivierailu Suomeen ja tapaaminen presidentti Sauli Niinistön kanssa peruuntui presidentti Niinistön koronavirusaltistumisen vuoksi. Presidenttien oli määrä tavata torstaina Helsingissä.

Presidentin kanslian mukaan Niinistö altistui koronavirukselle Malmön kansainvälisessä holokaustifoorumissa keskiviikkona, kun hän keskusteli Latvian presidentti Egils Levitsin kanssa aamiaisella.

Presidentti Levits todettiin myöhemmin koronapositiiviseksi.

– Presidentti Niinistö jää omaehtoiseen karanteeniin varmuuden vuoksi ja hänet testataan koronaviruksen varalta, kanslia kertoi tiedotteessa.

Niinistön oli määrä tavata Karis Presidentinlinnassa. Suomen ja Viron kahdenvälisten suhteiden lisäksi presidenttien piti keskustella ajankohtaisista kansainvälisistä aiheista.

Kansliasta kerrottiin STT:lle, että uusi vierailuajankohta pyritään sopimaan niin pian kuin mahdollista.

Presidentti Niinistö on saanut kaksi annosta koronarokotetta. Hän tviittasi viime viikolla jatkavansa edelleen kasvomaskin käyttöä tilanteen mukaan, koska ei halua viedä koronatartuntaa kotiin.

Lat viassa parlamentin puhemies ottaa Viron presidentin vastaan

Suomen-vierailun oli määrä olla osa Viron presidenttinä tällä viikolla aloittaneen Karisin ensimmäistä ulkomaanmatkaa uudessa roolissaan. Hän vieraili torstaina Latviassa, mutta tapaaminen presidentti Levitsin kanssa peruuntui tämän koronatartunnan seurauksena.

Latvian yleisradio LSM:n mukaan Karisin vastaanottaa Latviassa presidentin sijasta maan parlamentin puhemies Inara Murniece.

Latvian presidentinkanslian mukaan Levitsin koronapositiivisuus todettiin koronaviruksen vasta-aineisiin perustuvalla pikatestillä, jonka tulos varmistetaan PCR-testillä tänään. Levits oli maassaan ensimmäisten täysin rokotettujen ihmisten joukossa.