Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sata uhittelevaa nuorta piiritti poliisiauton, sylki päälle ja yritti irrottaa rekisterikilven – "Vaikutuksia työnsaantiin tai opintoihin"

Yhä useampi nuori syyllistyy ylilyönteihin mopomiiteissä. Näin ainakin Länsi-Uudellamaalla, jonka alueen poliisi tiedotti asiasta tiistaina.

Esimerkkinä poliisi mainitsi syyskuun lopun Lohjan mopomiitin, jossa ylilyöntejä sattui niin ajotavoissa kuin suhtautumisessa poliisiin.

− Poliisimme havaitsivat jälleen keulimisia ja muuta vaarallista toimintaa väkijoukon keskellä ajettaessa. Nuoret eivät selvästikään miellä tätä vaaralliseksi. Virheellistä kuvitelmaa on myös se, että väkijoukossa on jotenkin sallitumpaa rikkoa liikennesääntöjä, komisario Hannu Kontola toteaa tiedotteessa.

Kontolaa huolettaa uusi ilmiö, jossa nuoret häiritsevät poliisia.

– Lohjan mopomiitissä ylilyönteihin syyllistyi todella suuri joukko. Poliisiauton mennessä paikalle se esimerkiksi piiritettiin välittömästi ikään kuin ennalta sovitusti noin sadan nuoren toimesta. Poliisille ilmoitettiin, ettei heillä ole tänne mitään asiaa pilaamaan miittiä. Poliisiauton ollessa väkijoukon keskellä se kuorrutettiin syljellä, ja siitä yritettiin irrottaa rekisterikilpiä.

Kontolan mukaan tässä ylitettiin raja, mitä ei enää katsota läpi sormien.

− Nuori ei välttämättä miellä sitä, että hän syyllistyy asiassa jo niin vakavaan rikokseen, että sillä on vaikutuksia työnsaantiin tai opintoihin.