Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Tyytyväisyys pääministeri Marinin koronatoimiin on kasvanut

63 prosenttia suomalaisista on tyytyväisiä pääministeri Sanna Marinin (sd.) koronatoimiin, selviää Helsingin Sanomien mielipidekyselystä.

Toukokuussa tehdyssä edellisessä kyselyssä Marinin koronatoimiin oli tyytyväisiä 57 prosenttia suomalaisista eli tyytyväisten osuus on kasvanut kuusi prosenttiyksikköä.

Marinin koronatoimiin tyytymättömien osuus oli 33 prosenttia. Kyselyyn vastanneista Marinin koronatoimiin ovat tyytyväisiä laajasti eri puolueiden kannattajat lukuun ottamatta kokoomuksen ja perussuomalaisten kannattajia.

Kyselyssä selvitettiin suomalaisten tyytyväisyyttä koronatoimiin myös kuuden muun Marinin hallituksen ministerin osalta. Tyytymättömimpiä kyselyyn vastanneet olivat perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) koronatoimiin. 50 prosenttia vastaajista oli tyytymättömiä Kiurun koronatoimiin.

Kyselyssä selvitettiin myös vastaajien mielipidettä koronarajoitusten purkamisajankohdasta. 46 prosenttia vastaajista piti hallituksen päätöstä rajoitusten purkamisesta hyvänä ja oikea-aikaisena, kun 80 prosentin rokotekattavuus toisen annoksen osalta on saavutettu.

Kyselyn toteutti TNS Kantar, ja siihen vastasi 1 025 ihmistä. Kyselyn virhemarginaali on noin 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.