Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Peltiä ruttuun, ajokieltoja ja moottoritien ramppi jumiin – sadat nuoret kruisailivat Tampereen seudulla lauantai-iltana

Tampereen seudulla oli lauantai-iltana ja alkuyöstä liikkeellä suuri määrä nuoria autoilla, kertoo Sisä-Suomen poliisi. Osa nuorista kaahaili paikoin kovia ylinopeuksia, ja kruisailu tuotti ainakin yhden peltikolarin, joka tukki moottoritien rampin.

Poliisi valvoi kokoontumisajoja ja joutui välillä puuttumaan nuorten ajamiseen. Komisario Marko Luosa Sisä-Suomen poliisista kertoo STT:lle, että vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin. Kaahailu kuitenkin vaaransi sivullisten tielläliikkujien turvallisuuden. Kahden aikaan yöllä tilanne oli jo rauhoittunut.

Luosan mukaan satoja autoja oli aluksi kokoontunut Pirkkalan Jasperintielle, joka on tyypillinen autokokoontumisten tapaamispaikka. Sieltä autoilijat olivat ajaneet ympäri Tampereen seutua, ja päätyneet lopulta Tampereen keskustaan. Autoilijat eivät aiheuttaneet keskustassa muuta varsinaista häiriötä kuin sen, että kaduille ilmestyi yhtäkkiä valtava määrä autoja.

Poliisin mukaan useampi kuljettaja määrättiin illan aikana ajokieltoon ylinopeuksien takia.

Luosan mukaan Tampereen seudulle oli saapunut nuoria kuljettajia eri puolilta Pirkanmaata ja kauempaakin, jotkut satojen kilometrien päästä. Samaan aikaan lauantai-iltana Keski-Suomessa oli puolestaan käynnissä mopoilijoiden kokoontumisajot.