Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elokapinan mielenosoitus katkaisi liikenteen tunneiksi Helsingin Hakaniemessä, poliisi otti kiinni 123 ihmistä – hallitusta vaadittiin tunnustamaan ilmastokriisi hätätilaksi

Helsingin poliisi kertoo ottaneensa kiinni 123 ihmistä ympäristöliike Elokapinan mielenosoituksen yhteydessä Hakaniemessä.

Poliisin mukaan Pitkänsillan ajoradalla ei ole ihmisiä ja liikenne sujuu jälleen normaalisti. Myös Elokapina tviittaa , että tiesulku Pitkälläsillalla on päättynyt.

Elokapinan mielenosoitus katkaisi Pitkänsillan liikenteen Helsingin Hakaniemessä yli kolmen tunnin ajaksi.

Poliisin mukaan mielenosoitus aiheutti kohtuutonta häiriötä liikenteelle. Poliisi kertoi kello 20:n aikoihin, että se oli aloittanut poistumiskäskyä noudattamatta jättäneiden kiinniotot.

Elokapina aloitti mielenosoituksen Pitkälläsillalla iltakuudelta. Poliisi arvioi paikalla olleen noin 100–200 mielenosoittajaa.

Helsingin seudun liikenne (HSL) kertoi, että Rautatientorilta lähtevissä ja sinne saapuvissa bussivuoroissa oli häiriöitä ja vuoroja oli peruttu.

Mielenosoituksessa mukana myös tutkijoita

Elokapinan mukaan Pitkänsillan mielenosoitukseen osallistui noin 250 ihmistä. Elokapinan mukaan sen rinnalla mielenosoitukseen osallistui 25 tutkijaa ja tiedeyhteisön jäsentä Suomen eri yliopistoista. Protestiin osallistui myös orkesteri.

Elokapinan mukaan liikenteen katkaisu Pitkälläsillalla oli reaktio nykyisen hallituksen haluttomuudelle tunnistaa ilmastokriisi hätätilaksi ja ryhtyä hätätilanteen mukaisiin nopeampiin päästövähennyksiin.

Elokapina sanoi kohdistavansa vaatimuksensa ja viestinsä hallitukselle, ei yksilöille, ja olevansa pahoillaan autoilijoille ja julkisen liikenteen käyttäjille koituvasta häiriöstä.

Elokapinan viime viikolla aloittama Syyskapina jatkui keskiviikkona kahdeksatta päivää. Viime lauantaina Elokapinan mielenosoittajat katkaisivat Mannerheimintien liikenteen lähes kolmen tunnin ajaksi. Poliisi otti viime lauantaina kiinni yli 140 Elokapinan mielenosoitukseen osallistunutta.

Elokapina järjesti mielenosoituksia Helsingissä myös aiemmin viime viikolla.