Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Poliisi tutkii Kangasniemen kunnanvaltuutetun selkkausta marjanpoimijoiden kanssa – kaatoi thaimaalaisten poimijoiden marjat maahan

Kangasniemen kunnanvaltuutettu on joutunut poliisitutkinnan kohteeksi kaadettuaan thaimaalaisten marjanpoimijoiden marjat maahan, kertoo Iltalehti. Valtuutettu oli ilmeisesti kimpaantunut poimijoille näiden tultua hänen mielestään liian lähelle paikallista asutusta.

Iltalehden mukaan tihutyö paljastui, kun marjanpoimijoiden tukihenkilönä toiminut Pirkka Juntunen sattui sopivaan aikaan paikalle. Hän näki, kuinka valtuutettu nosti poimijoiden keräämiä puolukkasäkillisiä autoonsa poimijoiden ollessa muualla. Valtuutettu sanoi vievänsä ne roskiin. Lisäksi valtuutettu oli kaatanut säkillisiä marjoja läheiseen ojaan.

– Ihan sama, kuka marjat poimii. Niin kauan, kun marja on mättäässä kiinni, se ei kuulu kenellekään, mutta sankoon poimitut marjat ovat poimijan, Juntunen toteaa.

Hänen mukaansa thaimaalaisia poimijoita on ohjeistettu pitämään taloihin vähintään 200 metrin etäisyys.

– Sama rouva (valtuutettu) on sättinyt aikaisempinakin vuosina, kun sieltä viedään kaikkien vanhojen mökkiläisten marjat.

Poimijat ovat Juntusen mukaan keränneet alueen metsistä yli 330 000 kiloa puolukkaa, mutta marjoista suurin osa jää silti metsään.

Itä-Suomen poliisi on Iltalehden mukaan tapauksesta tietoinen. Käynnissä on esiselvitys siitä, onko asiassa syytä epäillä rikosta.