Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuomas Tähtelä kuittasi viikonlopun ykkösrahat Jyväskylässä – KOVA Esportsin pelaajalle toinen Suomen mestaruus putkeen

Viime viikonloppuna Jyväskylässä järjestetyn Secto Rally Finland -rallin yhteydessä järjestettiin myös Digital Racingin eSM-finaali. Finaalissa oli mukana 20 karsinnoista selviytynyttä, ja katseet olivat kiinnittyneet hallitsevaan mestariin Tuomas Tähtelään (KOVA Esports) sekä toiseen ennakkosuosikkiin Matti Kaidesojaan (Inertia SimRacing), jolta löytyy taskusta kaksi Suomen mestaruutta.

Lauantai-illan finaaliin Tähtelä lähti sijalta 10, eikä hän alkuun ollut mukana kärkikahinoissa toisin kuin Inertia SimRacingin Matias Vitikainen, KOVA Esportsin Antti Ahola sekä CoRe SimRacingin Oskari Rinne. Tähtelä onnistui kuitenkin ohittamaan melkoisen määrän vastustajia, ja lopulta Tähtelä oli mukana kärkikamppailussa.

Ratkaisun hetket nähtiin toiseksi viimeisellä kierroksella, kun Rinteen ja Vitikaisen autot hipaisivat toisiaan, minkä ansiosta Tähtelä pääsi livahtamaan ensimmäiseksi. Lopulta Tähtelä varmisti toisen Suomen mestaruuden itselleen toista kertaa peräkkäin.

– Uskoin kyllä, että oma vauhti riittää, mutta se oli selvää, että kisassa voi tapahtua mitä vain, eli sijoituskin voi olla mitä vain. Lähdin kisaan sillä ajatuksella, että olen tyytyväinen, jos olen kisan nopein, Tähtelä kertasi fiiliksiään.

– Tapahtuma oli hieno jälleen kerran, todella hyvin järjestetty ja mukavaa myös nähdä skenen ihmisiä ja tiimikavereita livenä. Vähän harmi, että koronan takia tapahtuma-alue oli vähän syrjässä ja piilossa, mutta toivottavasti ensi vuonna asiat ovat paremmin, Tähtelä kehui tapahtumaa.

Juttu on julkaistu alun perin Eurheilu.com-sivustolla.