Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä testilaukaisi hypersoonisen ohjuksen sukellusveneestä veden alla

Venäjä kertoi maanantaina testanneensa hypersoonista risteilyohjusta. Maa teki yhteensä kaksi testilaukausta, joista toisen sukellusveneestä veden alta.

Hypersooninen ohjus voi lentää yli viisinkertaisella äänennopeudella, mikä tekee niistä vaikeampia seurata ja torjua kuin perinteiset ohjukset.

Venäjän puolustusministeriö kertoi, että ohjuksen testauksen ydinsukellusveneestä katsottiin onnistuneen. Ohjus laukaistiin testikohteeseen Barentsinmerellä Pohjoisella jäämerellä.

Ministeriö myös julkaisi videon väitetystä ohjustestistä. Videomateriaali oli rakeista, ja siitä näki ohjuksen liekit, jotka värjäsivät yötaivaan.

Myöhemmin ministeriö kertoi toisesta ohjustestistä, jossa ohjus laukaistiin samasta sukellusveneestä 40 metriä vedenpinnan alla. Venäjän uutistoimistojen mukaan kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun kyseinen ohjus laukaistiin veden alta.

Venäjä on viime vuosina kertonut uudenlaisten aseiden kehittämisestä, jolla se toivoo saavansa edun asevarustelussa Yhdysvaltoja vastaan.

Venäjä kokeili hypersoonista ohjusta vain viikko sen jälkeen, kun Pohjois-Korea kertoi omasta hypersoonisen ohjuksen testilaukauksesta.