Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talven kylmyys nosti Suomen energiankulutusta alkuvuonna

Kylmät talvisäät nostivat Suomessa energian kokonaiskulutusta alkuvuonna, kertoo Tilastokeskus.

Suomen energian kokonaiskulutus oli Tilastokeskuksen mukaan tammi-kesäkuussa 675 petajoulea, mikä oli kolme prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Sähkön kulutus oli tammi-kesäkuussa 43,9 terawattituntia, mikä oli viisi prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Polttoaineiden energiakäytön hiilidioksidipäästöt kasvoivat prosentin viime vuodesta.

Maakaasun kulutus kasvoi, turpeen laski

Maakaasun kulutus nousi alkuvuonna 23 prosenttia viime vuoden tammi-kesäkuuhun verrattuna. Puupolttoaineiden kulutus kasvoi kahdeksan prosenttia edellisvuodesta, jolloin metsäteollisuuden työnseisaus alkuvuonna vähensi puupolttoaineiden kysyntää. Hiilen kulutus kasvoi alkuvuonna seitsemän prosenttia.

Turpeen kulutus puolestaan laski 21 prosenttia.

Ydinvoimalla tuotettiin tammi-kesäkuussa sähköä neljä prosenttia viimevuotista vähemmän. Ydinvoiman vähentynyttä tuotantoa paikattiin sähkön ja lämmön yhteistuotannolla sekä sähkön tuonnilla. Yhteistuotannon määrä kasvoi 12 prosenttia ja sähkön nettotuonti 21 prosenttia. Vesivoiman tuotanto kasvoi kaksi prosenttia ja tuulivoiman tuotanto väheni 11 prosenttia.