Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyviä koronauutisia kouluihin – opettajat eivät ole joutuneet ottamaan muita suurempia riskejä

Vaikka opettajien voisi kuvitella altistuvan koronavirustartunnoille ammattinsa vuoksi, tuoreen tutkimuksen perusteella he eivät näytä olevan muita suuremmassa vaarassa joutua sairaalahoitoon koronavirustartunnan vuoksi.

Skotlantilaistutkimuksen mukaan myöskään vakavat tehohoitoa edellyttävät sairastumiset eivät ole opettajilla muita yleisempiä.

Tutkimus julkaistiin BMJ-lehdessä, ja siinä tarkasteltiin skotlantilaisopettajien sairastumisia epidemian eri aikoina. Analyysi kattoi tiedot 130 000 koronavirustartunnan saaneesta ja 1,3 miljoonasta verrokista. Opettajia oli 26 000.

Tutkimustulosten perusteella opettajien riskit eivät juuri eronneet muissa ammateissa toimivien aikuisten riskeistä. Sairaalahoitoa edellyttäviä koronavirustartuntoja heillä oli saman verran kuin muillakin ja vakavia tautimuotoja jopa vähemmän. Myöskään opettajien perheenjäsenet eivät olleet suurentuneessa vaarassa.

Opettajien riskit olivat pienimmillään koulujen ollessa kiinni, mutta ne eivät nousseet muuta väestöä suuremmiksi silloinkaan, kun koulut avattiin ja lähiopetusta jatkettiin.

Tutkimusta analysoitaessa huomautetaan, etteivät tulokset välttämättä ole suoraan sovellettavissa Suomeen, mutta samansuuntaisia havaintoja on tehty myös täällä. Suomessa korona-altistumiset kouluissa eivät ole aiheuttaneet merkittäviä määriä jatkotartuntoja.