Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rauman telakalla todettu 40 koronatartuntaa viikon aikana

Rauman telakalla työskentelevillä on todettu 40 koronatartuntaa viime viikon perjantaista lähtien, kertoo Rauma Marine Constructions (RMC) . Tartunnoista 34 on todettu tällä viikolla.

RMC:n mukaan tartunnat on saatu paikannettua rakenteilla olevan laivan tiettyyn osaan. Turvatoimenpiteenä RMC pitää kyseisessä osassa työskentelevät noin 200 ihmistä poissa töistä viikonlopun ajan. Maanantaina tehdään koronatesti niille, joita viranomaiset eivät aseta karanteeniin.

– Suhtaudumme äärimmäisen vakavasti ilmenneisiin tartuntoihin, ja haluamme yhdessä viranomaisten kanssa varmistaa, että tapauksia ei tule enempää, toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa sanoo tiedotteessa.

Telakalla tehty puolessa vuodessa n oin 2 600 testiä

Telakalla ilmeni tautirypäs myös helmikuussa. Tuolloin tartuntoja todettiin kaikkiaan 358, RMC:n viestinnän asiantuntija Toni Salminen kertoo STT:lle.

Maaliskuusta lähtien RMC on tehnyt satunnaistestauksia sekä omille että verkostoyrityksien oireettomille työntekijöille. Ennen tätä viikkoa testejä oli tehty RMC:n mukaan lähes 2 600 ja niiden joukosta oli löytynyt kuusi tartuntaa.

– Satunnaistestit ovat antaneet meille lähes reaaliaikaisen kuvan telakan koronatilanteesta, joka oli pysynyt rauhallisena ennen kuluvaa viikkoa, Heinimaa sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa telakalla toteutettu testausmalli on auttanut yhtiötä reagoimaan tilanteeseen nopeasti.

– Olemme pystyneet hyvin pikaisella aikataululla laajentamaan testauksia tiettyyn osaan henkilöistä, minkä toivomme auttavan tilanteen rauhoittamisessa.

RMC:n mukaan telakalla noudatetaan edelleen tiukennettua turvallisuussuunnitelmaa, joka otettiin käyttöön helmikuun tautiryppään myötä.