Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähes puolet auton hankintaa suunnittelevista harkitsee sähkö-, hybridi- tai kaasuauton ostamista, käy ilmi Danske Bankin kyselystä

Suomalaisten valmius hankkia vaihtoehtoisella käyttövoimalla kulkeva auto jatkaa kasvuaan. Nyt jo lähes puolet auton hankintaa suunnittelevista harkitsee sähkö-, hybridi- tai kaasuauton ostamista. Vuosi sitten osuus oli vajaa 40 prosenttia.

Tieto käy ilmi Danske Bankin teettämästä Autobarometri 2021 -kyselytutkimuksesta.

Pienemmät polttoainekustannukset ovat kyselyn perusteella ohittaneet pienemmät päästöt tärkeimpänä syynä hankkia vaihtoehtoisella käyttövoimalla toimiva auto.

– Myös verokohtelu ja kiinnostava uusi teknologia houkuttelevat autoilijoita. Nyt suurempi joukko suomalaisista haluaa hankkia vaihtoehtoisella käyttövoimalla kulkevan auton kuin ei halua hankkia, sanoo Danske Financen autoliiketoiminnasta vastaava johtaja Altti Kuuri tiedotteessa.

Korkea hinta on edelleen tärkein syy olla hankkimatta vaihtoehtoisella käyttövoimalla kulkevaa autoa, mutta myös toimintamatkan riittävyys ja jälleenmyyntiarvon kehittyminen huolettavat kyselyyn vastanneita.

Nuoret lisänneet autoilua

Kyselyn perusteella alle 36-vuotiaat ovat lisänneet eniten autoilua ja vähentäneet julkisilla kulkemista koronakriisin takia. Nuorista noin neljännes kertoo lisänneensä omalla autolla liikkumista, kun koko väestöstä näin arvioi 16 prosenttia.

Tutkimuksen mukaan lähes puolet suomalaisista sanoo, että koronalla ei ole ollut vaikutusta kulkemistapoihin.

Nuoret ovat myös ensimmäistä kertaa tutkimuksen historiassa eniten auton ostamisesta haaveileva ryhmä.

Danske Bank on tehnyt Autobarometriä vuodesta 2013. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat 21–79-vuotiaat suomalaiset. Kysymyksiin, joissa ei tarvinnut omistaa autoa tai olla hankkimassa sellaista vastasi 1 651 vastaajaa ja auton hankintaan liittyviin kysymyksiin 1 216 vastaajaa.