Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autojen renkaat entistä paremmassa kunnossa – pulmana matalat rengaspaineet

Suomalaiset ajavat entistä parempikuntoisilla autonrenkailla. Asia käy ilmi viime viikolla eri puolilla maata järjestetyn Rengasratsia-kampanjan tuloksista, kertoo Autonrengasliitto.

Huonokuntoisia renkaita ja kesäkeliin sopimattomia talvirenkaita löytyi edellisvuosia vähemmän. Huonoilla renkailla ajoi nyt vajaat seitsemän prosenttia autoilijoista.

– Ihmiset ovat oppineet renkaiden merkityksen turvalliselle ajamiselle, tarkkailemaan renkaidensa kuntoa ja uusimaan rengassarjansa ajoissa, kiittää Autonrengasliiton puheenjohtaja Jarmo Nuora tiedotteessa.

Huomautettavaakin silti renkaista löytyi. Osa suomalaisista ajaa matalilla rengaspaineilla. Laittamalla ne kuntoon säästyisi sekä rahaa että ympäristöä.

Liitto muistuttaa, että renkaiden riittävän syvät urat ovat syksyn tärkein turvavaruste. Vesikelillä jo neljä milliä syvät urat vaativat erityistä tarkkuutta ja nopeuden sovittamista.