Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin poliisi epäilee Vesalassa sattunutta tulipaloa tahallaan sytytetyksi

Helsingin poliisi epäilee, että Vesalassa maanantai-iltana sattunut rivitalopalo oli tahallaan sytytetty.

– Poliisin alustavien tutkimusten perusteella on mahdollista, että tulipalo sytytettiin tahallaan, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jari Koski tiedotteessa.

Yhdentoista jälkeen illalla poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen rivitalopalosta osoitteessa Uittamontie 4. Alustavan selvityksen mukaan palo sai alkunsa tyhjillään olevasta rivitalon päätyasunnosta, josta tuli levisi viereisiin asuntoihin. Ainakin kolme asuntoa vaurioitui pahasti.

Poliisi pyytää havaintoja alueella liikkuneista tai palopaikan lähellä oleskelleista henkilöistä. Poliisia kiinnostavat myös muut tiedot tulipalosta. Kaikki havainnot ja tiedot pyydetään lähettämään osoitteeseen yleisvaaralliset.helsinki@poliisi.fi tai numeroon 040 822 1645 (kello 8–16 välillä).

Asukkaat ehtivät evakuoitua

Yksi asunnoista oli pelastuslaitoksen saapuessa paikalle ilmiliekeissä. Vaarana oli, että koko rivitalo tuhoutuu palossa. Kaikki rivitalon asukkaat olivat tuossa vaiheessa evakuoituneet palavasta rakennuksesta. Tulipalossa vältyttiin henkilövahingoilta.

Päivystävän palomestarin mukaan neljän asunnon asukkaat voivat palata koteihinsa.

Palo oli levinnyt kattorakenteisiin ja sieltä muihin asuntoihin. Asunnot kärsivät myös sammutustöiden vuoksi vesivahingoista.

Päivystävän palomestarin mukaan neljä asuntoa pelasti hyvin tehty palokatko, joka suojasi niitä tulen leviämiseltä. Palokatkolla pystytään rajoittamaan palon ja savun leviämistä rakennuksissa.

Pelastustoimen mediapalvelun mukaan paikalle lähetettiin yli 20 pelastuslaitoksen yksikköä.