Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oscar-suosikkeihin kuuluva Belfast oli Toronton elokuvajuhlien ykkönen

Kenneth Branaghin ohjaama Belfast on valittu Toronton elokuvajuhlien parhaaksi elokuvaksi. Belfast voitti lauantaina yleisöäänestyksessä elokuvajuhlien arvostetuimman palkinnon, yleisön suosikin tittelin.

Toronton elokuvajuhlat on Pohjois-Amerikan suurin elokuvafestivaali, ja menestyminen siellä on viime vuosina povannut hyvää Oscar-gaalaa ajatellen. Kaikki edelliset yhdeksän Toronton yleisön suosikkia ovat saaneet parhaan elokuvan Oscar-ehdokkuuden, ja kolme niistä (12 Years a Slave, Green Book ja Nomadland) ovat voittaneetkin parhaan elokuvan Oscarin.

Belfastia voidaankin pitää yhtenä suosikeista ensi maaliskuun Oscar-gaalassa. Kokeneen brittiohjaaja Branaghin, 60, mustavalkoinen draamakomedia kertoo Pohjois-Irlannin väkivaltaisuuksista 1960-luvun lopulla yhdeksänvuotiaan pojan näkökulmasta. Teos on Branaghille erittäin henkilökohtainen, sillä hän oli samanikäinen, kun hänen perheensä muutti Pohjois-Irlannista Englantiin paetakseen väkivaltaa.

– Otan tämän vastaan innoissani, nöyränä ja syvästi kiitollisena, Branagh sanoi Belfastin voiton ratkettua.

Toronton elokuvajuhlat oli tänä vuonna jälleen avoinna yleisölle, kun tapahtuma järjestettiin vuosi sitten enimmäkseen verkossa koronaviruksen takia.