Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raju ulosajo rallissa Uudessakaupungissa: Auto sinkoutui kahden metrin korkeudella puihin ja putosi katolleen – kuljettaja loukkaantui vakavasti

Katsojat auttoivat kuljettajan ja kartanlukijan ulos autosta onnettomuuspaikalla, pelastuslaitokselta kerrottiin.

Uudessakaupungissa tapahtui raju ulosajo Oili Jalonen -rallissa lauantaina iltapäivällä. Kilpailuun osallistunut ralliauto ajoi ulos erikoiskoe nelosella, kerrottiin Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta.

– Auto sinkoutui noin kahden metrin korkeudella puihin ja putosi maahan katolleen, kertoo päivystävä palomestari Marko Virolainen STT:lle.

Ralliauton kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa vakavasti ja kartanlukija lievästi. Heidät kuljetetaan Turun yliopistolliseen keskussairaalaan.

Rallia seuraamassa olleet ihmiset auttoivat kuljettajaa ja kartanlukijaa ulosajon jälkeen, pelastuslaitokselta kerrottiin. Virolaisen mukaan katsojat olivat saaneet avustettua loukkaantuneet ulos autosta, kun pelastuslaitoksen ensimmäinen yksikkö saapui paikalle.

Ralliauto vaurioitui pahoin ulosajossa. Myös sähkökaappi ja telekaappi kärsivät vaurioita.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen onnettomuudesta Kalannin Sannaistentiellä hieman ennen kello kolmea iltapäivällä.

Kilpailua jatkettiin pelastustoimien jälkeen

Ulosajon jälkeen ralli oli keskeytettynä ainakin puolen tunnin ajan. Kun pelastustoimet turmapaikalla olivat ohi, pelastuslaitos antoi luvan rallin jatkamiselle.

Oili Jalonen -rallin Facebook-sivulla kerrotaan, että kilpailua on jatkettu keskeytyksen jälkeen.

– Pienten viivästyksien jälkeen ajot ovat jatkuneet taas normaalisti, ja kilpailu saataneen maaliin ilman lisäongelmia, päivityksessä sanotaan.

Ralli julkaisi myöhemmin iltapäivällä Facebookissa tiedotteen, jonka mukaan kyseessä oli "normaali, lajin luonteeseen kuuluva ulosajo".

Tiedotteen mukaan kilpailun turvatoimet ovat olleet asianmukaiset ja kilpailijat ovat saaneet tutustua reittiin etukäteen.

– Tästä huolimatta, kun kelloa vastaan ajetaan, niin joskus myös ammattikuskilta lipsahtaa, tiedotteessa sanotaan.

Oili Jalonen -rallissa sattui lauantaina ulosajo myös erikoiskokeella kolme.

Laitilan ympäristössä lauantaina ajettava Oili Jalonen -ralli on rallin harrastesarjan F-Cupin neljäs osakilpailu tänä vuonna.