IS: Mies sai itselleen saatanallisen etunimen, päätti Helsingin hallinto-oikeus – Viranomaisen mielestä nimi aiheutti pahennusta

Kuvituskuva. Sami Saarenpää
Anna Kivinen

Anna Kivinen

Ilta-Sanomat kertoo, että mies sai oikeustaistelun jälkeen neljänneksi etunimekseen Lucifer. Nimilautakunta sekä Digi- ja väestövirasto olivat aiemmin hylänneet miehen vaatimuksen uudesta nimestä. Niiden mielestä Lucifer oli etu- ja sukunimilain vastainen, koska se aiheutti pahennusta. Nimilautakunnan mielestä ehdotettuun nimeen liittyi kielteisiä sivuvaikutuksia, koska Lucifer on on samastettavissa yhteen Saatanan monista nimistä.

Mies vetosi tasapuolisuuteen. Hän huomautti, että Suomessa on muutamia lucifer-nimisiä ihmisiä. Miehen mukaan Lucifer ei myöskään aiheuta nykyisessä yhteiskunnassa pahennusta, koska kristillisen uskon asema on heikentynyt.

Mies valitti Digi- ja väestöviraston nimipäätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen. Oikeus hyväksyi miehen neljänneksi etunimeksi Luciferin.

Oikeuden mukaan nimi ei aiheuta pahennusta. Oikeus otti päätöksessään huomioon myös sen, että Lucifer on väestörekisterin mukaan käytössä etunimenä aikuisilla ja lapsilla.

Hallinto-oikeuden ratkaisu ei ole vielä lainvoimainen. Ratkaisuun voi hakea valituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka