Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finanssivalvonta: Suomen finanssisektori on pysynyt vakavaraisena

Suomen finanssisektori pysyi vakavaraisena kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla, arvioi Finanssivalvonta. Sen mukaan talouden elpyminen ja sijoitusmarkkinoiden kehitys tukivat suomalaisen finanssisektorin kannattavuutta.

Finanssivalvonta muistuttaa, että koronapandemia ylläpitää edelleen epävarmuutta taloudessa ja rahoitusmarkkinoilla. Tämän vuoksi finanssisektorin on varauduttava odotettua heikompaan kehitykseen, mikä voisi näkyä muun muassa luottotappioiden kasvuna ja arvopapereiden hintojen äkillisinä muutoksina.

– On tärkeää, että finanssisektorin vakavaraisuus ja maksuvalmius säilyvät vahvoina myös jatkossa. Samalla Suomen finanssisektorin tulee myös valmistautua ilmastonmuutoksen ja digitalisaation mukanaan tuomiin uusiin haasteisiin, johtaja Anneli Tuominen sanoo Finanssivalvonnan tiedotteessa.

Suomen pankkisektori eurooppalaista keskiarvoa vahvempi

Finanssivalvonnan mukaan Suomen pankkisektorin vakavaraisuussuhteet vahvistuivat vuoden ensimmäisellä puoliskolla ja pysyivät eurooppalaista keskitasoa vahvempina. Työeläkesektorin vakavaraisuusaste oli Finanssivalvonnan mukaan kesäkuun lopussa korkeimmillaan sitten vuoden 2015.

Myös henkivakuutusyhtiöiden vakavaraisuussuhde oli Finanssivalvonnan mukaan korkeampi kuin viime vuoden lopussa. Samoin myös vahinkovakuutusyhtiöiden oman varallisuuden kasvu vahvisti niiden vakavaraisuutta.