Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Yläasteikäinen tyttö sai vakavat vammat kiivettyään junan katolle ja saatuaan sähköiskun – Poliisi varoittaa somehaasteiden vaaroista

Ilmeisesti sosiaalisessa mediassa leviävän haasteen toteuttaminen päättyi murheellisesti Tampereen Viinikan ratapihalla perjantaina aamuyöllä, Iltalehti kertoo. Väyläviraston viestintäpäällikkö Hanna Ackleyn mukaan tilanteessa yläasteikäinen tyttö oli kiivennyt pysähdyksissä olleen junan katolle ja saanut sähköiskun.

Sisä-Suomen poliisi tiedotti perjantaina tapauksesta. Poliisin mukaan tilanteessa henkilö loukkaantui hengenvaarallisesti.

Sähköisku on ollut hengenvaarallinen. Sähköratarakenteissa piilee jopa 25 000 voltin sähköjännite. Määrä vastaa yli satakertaisesti kodin pistorasian jännitettä, IL kirjoittaa.

Ackley kertoi Iltalehdelle, että hengenvaarallisen sähköiskun voi saada, vaikka ei edes koskisi sähköjohtoihin, vaan sähköisku voi ”hypätä” lähettyvillä olevaan ihmiseen myös ilman kosketusta.

Poliisi kertoi perjantain tiedotteessaan saaneensa viitteitä siitä, että luvaton liikkuminen suljetulla ratapihalla saattoi liittyä sosiaalisessa mediassa olevaan materiaaliin. Poliisi muistuttaa, että esimerkiksi sosiaalisessa mediassa leviävän haasteen toteuttaminen voi saattaa henkilön vakavaan hengen tai terveyden vaaraan.