Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kristillisdemokraatit vaativat maksutonta ehkäisyä kaikille suomalaisnuorille

Kristillisdemokraattien etäpuoluekokous on hyväksynyt nuorisojärjestön aloitteen, jossa perätään maksutonta ehkäisyä kaikille alle 25-vuotiaille. Aloite kirvoitti puoluekokouksessa vilkkaan keskustelun, jossa aloitteen kannattajat perustelivat asiaa sillä, että näin saataisiin vähennettyä abortteja.

KD Nuoret huomautti perusteluissaan, että Norjassa maksuton ehkäisy on saanut raskaudenkeskeytysten määrän jyrkkään laskuun.

Suomessa maksutonta ehkäisyä tarjotaan nyt noin neljänneksessä kunnista.

Äänestyksessä aloite sai selvän enemmistön äänistä.

Nuorisojärjestön aloite Nato-jäsenyyden hakemisesta ei saanut enemmistöä taakseen. Saman kohtalon koki nuorisojärjestön esitys, että Suomen pakolaiskiintiö nostettaisiin 5 000 ihmiseen.

"Kohteliaisuutta ja kunnioitusta"

Puoluekokous kävi keskustelua myös sanan- ja uskonnonvapaudesta ja hyväksyi julkilausuman, jossa perätään keskustelukulttuuriin "kohteliaisuutta ja keskinäistä kunnioitusta" eri tavalla ajattelevien kesken.

– Kristillisdemokraattien puoluekokous pitää huolestuttavana, jos omaa vakaumusta joutuu peittelemään tai omia mielipiteitä ei seurausten pelossa uskalleta sanoa ääneen, julkilausumassa todetaan.

Kokouksessa keskusteltiin siitä, pitäisikö tekstin tässä kohtaa mainita ryhmänjohtaja Päivi Räsänen, mutta nimi päädyttiin jättämään pois.

Räsänen sai keväällä syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, syynä hänen kannanottonsa homoseksuaaleista.

Omassa katsauksessaan puoluekokoukselle Räsänen viittasi poliisitutkintaan lyhyesti ja kertoi olleensa tuntikausia kuulusteltavana Pasilan poliisiasemalla. Hän otti sitä vastoin tiukasti kantaa translain uudistamishanketta vastaan, joka on kansalaisaloitteen myötä tulossa eduskunnan käsittelyyn loppuvuonna.