Mauno Koiviston muistomerkkikilpailun on voittanut kuvanveistäjä Kirsi Kaulasen teos Välittäjä

Presidentti Mauno Koiviston muistomerkin suunnittelukilpailun tulokset julkistettiin keskiviikkona kello 10 alkaneessa tilaisuudessa Helsingissä kirjasto Oodissa. Presidentti Koiviston muistomerkkikilpailun on voittanut kuvanveistäjä Kirsi Kaulasen teos Välittäjä.

Muistomerkki Välittäjä tulee sijoittumaan Pikkuparlamentin puiston läpi kulkevan käytävän molemmin puolin. Sen materiaali, kiillotettu ruostumaton teräs, peilaa ohikulkijan ja teoksen ympäristön osaksi teosta. Teos asettaa katsojan kahdenlaisen ajatusmaailman väliin. Siten se heijastaa Suomen maantieteellistä asemaa idän ja lännen välissä ja presidentti Mauno Koiviston roolia yhteistyön rakentajana, kuvaili palkintolautakunta.

Palkintolautakuntaan kuuluivat presidentti Mauno Koiviston muistomerkkitoimikunta sekä kaksi Suomen Taiteilijaseuran nimeämää taiteilijajäsentä. Muistomerkkitoimikunnan puheenjohtajana toimii entinen pääministeri Paavo Lipponen.

Presidentti Mauno Koiviston muistomerkki on tarkoitus toteuttaa ensimmäisen palkinnon voittaneen teosehdotuksen pohjalta. Tavoitteena on, että muistomerkki on valmis ja asennettu paikalleen Pikkuparlamentin puistoon 25.11.2023, kun presidentti Koiviston syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta.

Kilpailussa oli mukana 110 hyväksyttyä teosehdotusta. Palkittavia ehdotuksia on kuusi mukaan lukien ensimmäisen palkinnon voittaja.

Oodiin asetetaan esille pienoismalleja ja kuvia palkituista teosehdotuksista ajalle 1.-15.9.

Kaikille Suomen entisille presidenteille on toteutettu virallinen muistomerkki. Muistomerkit sijaitsevat Helsingissä, ja ne on valmistuttuaan lahjoitettu Helsingin kaupungille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka