Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valko-Venäjä lähetti Latvian rajalle tunnuksettomia sotilaita – sotilaiden kerrotaan jakaneen keskenään ampumasektoreita

Valko-Venäjä on tuonut Latvian vastaiselle rajalle tunnuksettomia sotilaita, kertoo Latvian puolustusministeriön virallinen media Sargs.lv. Rajalla on muun muassa Valko-Venäjän asevoimien erikoisyksiköiden sotilaita, puolisotilaallista henkilöstöä ja raskasta kalustoa.

Tilanteen taustalla on Valko-Venäjältä Latviaan pyrkivät siirtolaiset. Sargs.lv:n mukaan siirtolaisten joukko on pysytellyt yhdessä paikassa maiden rajalla useita päiviä, ja heidän joukossa on myös alaikäisiä lapsia. Valko-Venäjän erikoisyksikön sotilaan kerrotaan kuvanneen latvialaista valokuvaajaa älypuhelimellaan huomattuaan tämän alueella.

Latvia on sulkenut käytännössä rajansa Valko-Venäjälle, joka on vuorostaan käännyttänyt Latviaan pyrkineitä ja käännytettyjä siirtolaisia takaisin, joten ihmisiä on jäänyt jumiin maiden väliin.

Valko-Venäjän joukkojen kerrotaan aseistautuneen sellaisissa paikoissa, joissa voiman näyttäminen ja käyttäminen ei ole ehdottoman välttämätöntä. Sargs.lv väittää siirtolaisten ja asevoimien joukkojen tuomisen olevan osa Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukašenkan hallinnon hybridioperaatiota.

– Tapauksissa, joissa siirtolaisten lisääntyminen havaitaan Latvian rajalla, Valko-Venäjän militarisoitujen yksiköiden sotilaat Latvian alueella alkavat työntää siirtolaisia ​​näennäisen vastahakoisesti, media kirjoittaa.

Latvian puolustusministeri Artis Pabriks kertoo, että Valko-Venäjän toimia ei pidä aliarvioida. Pabriksin mukaan Lukašenkan käynnistämä siirtolaisvirta yhdistetään sotilasliikkeeseen.

Valko-Venäjän sotilaiden kerrotaan jakaneen keskenään ampumasektoreita. Kymmenien metrien päästä kuuluneessa keskustelussa puhuttiin myös siitä, kuka sotilaista "poistaa" kenetkin Latvian rajavartijoista. Tämä kertoo siitä, että Valko-Venäjän joukoille on annettu taktisia suunnitelmia tilanteen mahdollista kärjistymistä varten.