Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjällä rikottiin päiväkohtainen ennätys koronakuolemissa – deltavariantti leviää, eivätkä kansalaiset lämpene rokotuksille

Venäjällä on kirjattu vuorokaudessa 820 koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liitettyä kuolemantapausta. Määrä on uusi päiväkohtainen ennätys kuolleiden määrässä Venäjällä koko pandemian aikana.

Virallisen tilaston mukaan Venäjällä on kuollut tähän mennessä koronaan lähes 180 000 ihmistä. Yleisesti arvioidaan, että todellinen luku on paljon korkeampi.

Viralliseen tilastoon kirjataan vain tapaukset, jossa covid-19-tauti on todettu ensisijaiseksi kuolinsyyksi. Löyhemmän määritelmän mukaan kuolemia oli kertynyt Venäjällä jo kesäkuun loppuun mennessä yli 300 000.

Suhteessa väkilukuun Venäjällä on kirjattu koronakuolemia 1 228 kappaletta miljoonaa asukasta kohden. Suomessa vastaava suhdeluku on 183.

Koronatilannetta Venäjällä on pahentanut uudestaan viruksen deltavariantin leviäminen sekä maan alhainen rokotuskattavuus. Rokotteisiin suhtaudutaan Venäjällä hyvin epäillen. Maan 146-miljoonaisesta väestöstä vain noin 35 miljoonaa on saanut tähän mennessä täyden koronarokotussarjan.

Lähteenä myös Worldometer