Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronaan liittyvistä syistä on kuollut pandemian aikana yli 4,3 miljoonaa ihmistä

Koronavirukseen liittyvistä syistä on kuollut pandemian aikana virallisten tietojen mukaan yli 4,3 miljoonaa ihmistä. Uutistoimisto AFP:n kokoamien tietojen mukaan kuolonuhrien määrä oli maanantaina liki 4 362 000.

Koronakuolemien todellinen määrä lienee selvästi suurempi, koska useiden maiden on epäilty ilmoittaneen koronakuolemia muista syistä johtuneiksi.

Maailman terveysjärjestö WHO arvioi, että pandemian kuolonuhrien kokonaismäärä voi olla kaksi tai kolme kertaa korkeampi kuin viralliset luvut. Tähän viittaavat WHO:n mukaan tiedot siitä, paljonko tavanomainen kuolleisuus on ylittynyt pandemian aikana.

Eniten koronaan liittyviä kuolemia on kirjattu Yhdysvalloissa, Brasiliassa ja Intiassa. Viime päivinä kuolleisuusluvut ovat olleet synkimmät Indonesiassa, Venäjällä ja Iranissa.

Rekisteröityjä koronatartuntoja on ollut tähän mennessä ainakin 207 miljoonaa.

Koronakuri höltynyt

Pandemiassa pitkään vähin tartunnoin selvinnyt Australia on joutunut viruksen deltavariantin leviämisen myötä ongelmiin. Koronarokotukset saatiin käyntiin Australiassa verkkaisesti, koska maan tartuntatilanne ei näyttänyt siinä vaiheessa edellyttävän kiirehtimistä.

Australian toiseksi suurimmassa kaupungissa Melbournessa tuli maanantaina voimaan yöajan ulkonaliikkumiskielto. Sulku koskee yli viittä miljoonaa Melbournen seudun asukasta.

Victorian osavaltion pääministeri Daniel Andrews sanoi, että päätös tehtiin viikonlopun katujuhlien ja pubiruuhkien jälkeen.

– Olemme nähneet, että monet ihmiset eivät tee niin kuin pitäisi. Moni tekee todella huonoja valintoja, hän moitti.

Australian suurin kaupunki Sydney on ollut koronasulussa jo lähes kaksi kuukautta.

Australiassa on tähän mennessä kirjattu runsaat 39 000 korontartuntaa sekä vajaa tuhat koronaan liittyvää kuolemaa. Maassa on 25 miljoonaa asukasta.