Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä raportoi 808 koronakuolemaa vuorokauden aikana

Venäjällä 808 ihmistä on kuollut koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi viimeisen vuorokauden aikana, kertoo AFP Venäjän hallituksen laskelmien perusteella.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Venäjän ilmoittamat päivittäiset koronakuolemat ovat nousseet yli 800:n. Uusia tartuntoja on raportoitu samassa ajassa lähes 22 000.

Koronatapausten osalta Venäjä on AFP:n arvion mukaan maailman neljänneksi pahiten kärsinyt maa.

Rokotevastaisuus on suurta väestön keskuudessa. 55 prosenttia venäläisistä ei aio ottaa rokotetta, riippumaton tutkimuslaitos Levada-keskus ilmoitti tällä viikolla.

Canberrassa otettiin käyttöön tiukat rajoitukset

Australian pääkaupungissa Canberrassa otettiin tänään torstaina käyttöön tiukat koronarajoitukset viikon ajaksi. Ihmiset on määrätty pysyttelemään kodeissaan.

Ratkaisun taustalla on yhden koronatartunnan löytyminen kaupungista, joka viimeksi on joutunut turvautumaan tiukkoihin rajoituksiin aivan pandemian alussa.

– Tämä on vakavin riski kansanterveydelle, jonka olemme kohdanneet alueellamme tänä vuonna, oikeastaan pandemian alusta lähtien, Australian pääkaupunkiterritorion pääministeri Andrew Barr sanoo.

Hänen mukaansa tartunnan saanut henkilö on liikkunut yleisillä paikoilla tartuttavana.

Australia kamppailee deltamuunnosta vastaan

Australian strategia on jo kuukausia ollut tukahduttaa tartuntojen määrää nollaan, mutta maa kamppailee nyt herkästi tarttuvaa deltamuunnosta vastaan.

Yli 10 miljoonaa ihmistä maan suurimmissa kaupungeissa Melbournessa ja Sydneyssä ovat tiukkojen rajoitusten alaisia. Tiukat rajoitukset koskevat myös suurta osaa Uuden Etelä-Walesin osavaltiosta, jossa asuu paljon alkuperäisväestöä, joiden pelätään olevan erityisen haavoittuvassa asemassa virustartuntojen suhteen.

Maassa on kirjattu yli 37 500 koronatartuntaa ja lähes 950 koronaan liittyvää kuolemaa.