Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lämmin sää tuki Olvin tuotteiden kysyntää – myynti, tulos ja liikevaihto kohenivat toisena koronakeväänä

Olvi -konsernin myyntivolyymi, liikevoitto ja liikevaihto kasvoivat vuoden toisella neljänneksellä.

Huhti–kesäkuun liikevoitto kipusi 20,6 miljoonaan euroon, liikevoittoon tuli parin prosentin lisäys vuoden takaisesta 20,2 miljoonasta eurosta. Liikevaihto puolestaan kasvoi 132 miljoonaan, kun se vuotta aiemmin oli 121 miljoonaa.

Myyntivolyymi kasvoi lähes 250 miljoonaan litraan. Myyntivolyymi ja liikevaihto kasvoivat kaikissa toimintamaissa Suomessa, Baltiassa ja Valko-Venäjällä.

– Alkukesän lämmin sää tuki myyntivolyymien kasvua sekä lisäsi myös pienempien pakkauskokojen kysyntää, kertoo toimitusjohtaja Lasse Aho tiedotteessa.

Nopeasti kesäkuussa helteiden takia kasvanut kysyntä kuitenkin johti toimitusten viivästymisiin.

Yhtiön mukaan alkoholittomien tuotteiden myynti kasvoi katsauskaudella merkittävästi, minkä lisäksi markkinaosuus erityisesti oluissa ja kivennäisvesissä parantui.

– Lisääntyneet myyntivolyymit ovat kasvattaneet logistiikkakustannuksia ja markkinointiin on panostettu selvästi edellisvuotta enemmän, Aho kertoo.

Kesäsesongin myynti on konsernin mukaan jatkunut vahvana.

– Maantieteellinen laajentuminen etenee, kun tanskalaisen Vestfyen-panimon ehdollisen kaupan odotetaan toteutuvan elokuun loppuun mennessä. Uusia potentiaalisia markkinoita kartoitetaan aktiivisesti, Aho sanoo.

Näkymiin varovainen nosto

Koronarajoitukset vaikuttivat yhtiön liiketoimintaan edelleen toisen neljänneksen aikana, vaikka keväällä rajoituksia purettiin, mikä tasasi myyntivolyymin kehitystä toimintamaiden välillä.

Osavuosikatsauksen yhteydessä Olvi kertoi nostavansa tilikauden näkymiään. Koko vuoden liikevoiton odotetaan pysyvän edellisvuoden tasolla tai kasvavan hieman. Aiempi näkymä oli tuloksen pysyminen edellisvuoden tasolla.

Olvi takoi viime vuonna ennätystuloksen, kun sen liikevoitto ylitti 56 miljoonaa euroa.