Hallitus kokoontuu neuvottelemaan koronastrategian päivittämisestä

Hallituksen suunnitelmana on, että kun rokotuskattavuus saadaan riittävälle tasolle, laajoista rajoituksista voidaan luopua ja rajoituksia asetetaan enää paikallisesti tarpeen mukaan. -RIIKKA SEPPÄLÄ SILJA-RIIKKA SEPPÄLÄ / LEHTIKUVA

STT

Hallitus kokoontuu iltapäivällä Säätytaloon neuvottelemaan koronatoimien jatkosta. Esillä on niin sanotun hybridistrategian päivittäminen.

Hallituksen suunnitelmana on, että kun rokotuskattavuus saadaan riittävälle tasolle, laajoista rajoituksista voidaan luopua ja rajoituksia asetetaan enää paikallisesti tarpeen mukaan.

Tässä vaiheessa ei kuitenkaan vielä tiedetä, milloin kahden rokotteen saaneita on riittävästi, jotta päivitetty strategia voi tulla voimaan. STT:n tietojen mukaan tämänhetkinen arvio on syys–lokakuu.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi viime viikolla, että hallituksen pyrkimyksenä on, ettei yhteiskuntaa jouduttaisi enää laajamittaisesti sulkemaan koronaviruksen takia. Hallitus joutuu silti yhä varautumaan myös uusiin virusmuunnoksiin, jotka voivat hankaloittaa epidemian hallintaa.

Tämän vuoksi ei ole mahdollista antaa päivämäärää sille, milloin ihmiset voivat elää normaalia elämää.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka