Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heinäkuussa hukkui 35 ihmistä, lukema ollut synkempi viimeksi kymmenen vuotta sitten

Suomessa hukkui heinäkuussa 35 ihmistä, kertoo Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH), joka on kerännyt ennakkotiedot mediasta.

Kuluneen kesän hukkumistilasto on karu. SUH kertoo, että heinäkuun hukkumislukema on viimeksi ollut synkempi vuonna 2011, jolloin hukkui 44 ihmistä. Kesäkuussa hukkui tänä vuonna 30 ihmistä, mikä puolestaan oli synkin luku yli 20 vuoteen.

SUH:n tietojen mukaan heinäkuussa 14 hukkumista tapahtui uidessa, kuusi vesiliikenteessä ja kolme veteen putoamisen yhteydessä. 12 tapauksessa tapahtumien kulku ei ole tiedossa.

Hukkumiskuolemista 12 tapahtui Itä-Suomessa, kahdeksan Etelä-Suomessa, kuusi Pohjois-Suomessa, viisi Länsi- ja Sisä-Suomessa, kolme Lounais-Suomessa ja yksi Lapissa.

Suomessa on tammi–heinäkuun aikana hukkunut 104 ihmistä. Viime vuonna heinäkuussa hukkui SUH:n tilastojen mukaan 15 ihmistä ja tammi–heinäkuussa 78 ihmistä.

Hukkumiskuolemat ovat lämpimän kesäsään kääntöpuoli

SUH:n asiantuntija Niko Nieminen kertoo hukkumistapaturmien lisääntyvän lämpiminä kesinä.

– Kesän kolme vaarallisinta tekijää ovat humala, helle ja huolimattomuus. Alkoholi on yksi merkittävin tekijä, joka lisää tapaturmariskiä. Tähän kun lisätään huolimattomuus ja helle, on täydellisen katastrofin ainekset valmiina, Nieminen kertoo tiedotteessa.