Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

STM esittää ravintolarajoitusten tiukentamista sunnuntaista alkaen

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) esittää ravintolarajoitusten tiukentamista sunnuntaista alkaen, STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila kertoo.

Ravintolarajoituksia tiukennettaisiin siten, että kaikilla kiihtymisvaiheen alueilla anniskelu päättyisi klo 23 ja ravintolat suljettaisiin klo 24. Leviämisvaiheen alueilla anniskelu päättyisi klo 22 ja ravintolat suljettaisiin klo 23.

Leviämisvaiheen alueilla myös ulkoterasseille tulisi anniskelupaikkarajoitukset.

Leviämisvaiheen alueita ovat Varsinais-Suomi, Pirkanmaa ja Kymenlaakso sekä Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

STM esittää rokotusten laajentamista 12 - 15-vuotiaisiin maanantaista lähtien

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kansliapäällikön Kirsi Varhilan mukaan STM esittää, että koronarokotukset laajennetaan koskemaan kaikkia 12–15-vuotiaita. Asetusmuutos tulisi voimaan ensi maanantaina.

– Järjestämisvastuussa ovat kunnat, jotka itse päättävät järjestetäänkö rokotukset massarokotuspisteellä vai kouluterveydenhuollossa.

Lisäksi tapetilla on ravintolarajoituksien kiristäminen sekä kiihtymis- että leviämisvaiheen alueilla ja päivitykset matalan riskin maaluetteloon.

Uusien koronatapausten määrä on kasvanut 56 prosenttia viikon aikana

Uusien koronatapausten määrä on kasvanut 56 prosenttia viikon aikana, kertoo STM.

STM:n mukaan viime viikolla uusia tapauksia todettiin yhteensä 4 574, kun edeltävällä viikolla tapauksia todettiin 2 925. Ministeriön mukaan yli kolmasosa kaikista tartunnoista todettiin 20–29-vuotiailla.

Ulkomailta tuotujen tartuntojen osuus oli viime viikolla noin 6 prosenttia. Karanteeniin asetettiin 8 304 henkilöä.

STM:n strategiajohtajan Liisa-Maria Voipio-Pulkin mukaan epidemia kasvaa nyt käytännössä koko maassa. Tartuntojen lähteenä ovat hänen mukaansa korostuneet nyt sosiaaliset kontaktit, toinen samassa taloudessa asuva henkilö, ravintolat ja yksityistilaisuudet.

THL: Koronarokotteiden suojateho vakavaa tautia vastaan ensimmäisen annoksen jälkeen 80 prosenttia, toisen annoksen jälkeen 96 prosenttia

Kaikki koronatartunnat Suomessa ovat yksittäisiä tartuntoja lukuun ottamatta niin sanottua deltamuunnosta, sanoi ylilääkäri Otto Helve Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) tiedotustilaisuudessa tänään. Helve myös kertoi, että Suomessa raportoidaan tänään 752 uutta koronatartuntaa.

Hänen mukaansa Britanniasta saatujen tietojen mukaan koronarokotteiden suojateho deltamuunnoksen aiheuttamaa oireista infektiota vastaan on ensimmäisen annoksen jälkeen 35 prosenttia ja toisen annoksen jälkeen 79 prosenttia. Aineistossa on mukana sekä adenovirusvektorirokotteita että mrna-rokotteita.

Koronarokotteiden suojateho vakavaa tautia vastaan on tätä parempi, THL:n mukaan ensimmäisen annoksen jälkeen 80 prosenttia ja toisen annoksen jälkeen 96 prosenttia.