Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinan tulvissa kuollut jo yli 300, aineelliset vahingot useita miljardeja

Kiinan keskiosissa rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa kuolleiden määrä on noussut jo yli 300:aan, kertovat paikalliset viranomaiset. Lisäksi kymmeniä ihmisiä on yhä kateissa.

Pahiten vedenpaisumuksesta on kärsinyt Henanin maakunnan pääkaupunki Zhengzhou. Siellä etsinnöissä on löydetty kymmeniä uusia ruumiita muun muassa maanalaisista parkkihalleista ja tunneleista.

Tulvat ovat vahingoittaneet liki 9 000:ta kotia ja taloudellisiksi vahingoiksi on arvioitu ainakin 53 miljardia juania (vajaat 6,9 miljardia euroa).

Tulva-alueelle satoi heinäkuun puolella muutamassa päivässä vettä yhtä paljon kuin normaalisti koko vuoden aikana. Kielteiset uutiset onnettomuudesta ovat kiristäneet tunnelmia, ja tulvista raportoineita ulkomaalaisia toimittajia sekä kuvaajia on häiritty.

Kiinan ulkoministeriön edustaja Zhao Lijian arvosteli viime viikolla voimakkaasti erityisesti Britannian yleisradioyhtiötä BBC:tä kutsuen sitä "valeuutisten yleisradioyhtiöksi".