Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Apple lähes kaksinkertaisti tuloksensa huhti–kesäkuun aikana

Teknologiajätti Apple lähes kaksinkertaisti tuloksensa huhti–kesäkuun aikana viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Yhtiön päättyneen neljänneksen tulos oli 21,7 miljardia dollaria.

Kasvua ajoivat yhtiön mukaan muun muassa iPhone-puhelinten ja digitaalisten palveluiden lisääntynyt myynti.

Liikevaihto kasvoi 36 prosentilla vuoden takaisesta, ollen nyt 81,4 miljardia dollaria. Yhtiön tiedotteen mukaan liikevaihto oli suurempi kuin ikinä aiemmin kyseisellä neljänneksellä.

Yhtiön älypuhelinten liikevaihto kasvoi edellisvuodesta noin 50 prosentilla. Yhtiö kertoi liikevaihdon kasvaneen myös tarjoamiensa oheispalveluiden kuten esimerkiksi digitaalisten maksupalveluiden ja musiikin osalta.

Toimitusjohtaja: Koronasulkujen helpottaminen lisännyt ostointoa

Talousuutistoimisto Bloombergin mukaan huhti–kesäkuu on tavallisesti Applen hiljaisin vuosineljännes.

Kuluttajien katseet ovat usein jo suuntautuneena syyskuun tienoilla tavanomaisesti tehtäviin uusien iPhone-mallien julkistuksiin. Uutistoimisto arvioi kuitenkin uusien iPhone 12 -sarjan 5g-puhelinten auttaneen tällä erää yhtiötä jokseenkin välttämään kyseistä kuluttajatrendiä.

Yhtiön toimitusjohtajan Tim Cookin mukaan pandemian vuoksi asetettujen koronasulkujen helpottaminen auttoi lisäämään kuluttajien ostointoa ympäri maailman, mikä hyödytti myös Applea.

– Tällä neljänneksellä nähtiin kuluttajien keskuudessa kasvavaa optimismia Yhdysvalloissa ja ympäri maailmaa, mikä lisäsi uudistunutta toivoa paremmasta tulevaisuudesta, Cook sanoi puhelinkokouksessa.

Cook painotti sitä, miten Applen kehittämät teknologiat ovat auttaneet yhtiön asiakkaita pysymään yhteydessä toisiinsa.

Mikropiiripula varjosti päättynyttä neljännestä

Suuret teknologiayritykset ovat vallanneet entisestään alaa koronapandemian lisättyä muun muassa verkko- ja pilvipalveluiden käyttöä etätöiden ja etäyhteydenpidon lisääntyessä.

Tämä on johtanut osaltaan siihen, että Apple on joutunut viime aikoina monien muiden teknologiajättien tavoin kartellien vastaisia lakeja valvovien viranomaisten kiinnostuksen kohteeksi.

Sijoitusyritys Wedbush Securitiesin analyytikko Dan Ives kuvailee Applen päättynyttä neljännestä "kultamitalisuoritukseksi". Hänen mukaansa Apple osoitti voimiaan yhtiön liikevaihdon kasvaessa ympäri maailman, myös Kiinassa.

Teknologiasektori on viime aikoina kärsinyt kansainvälisestä mikropiiripulasta, joka on varjostanut myös Applea päättyneellä neljänneksellä. Mikropiiripulasta huolimatta Ives uskoo Applen vahvan suorituksen älypuhelinten ja muiden palveluiden saralla lievittäneen sijoitusmaailman huolia.

Talousuutistoimisto Bloombergin mukaan analyytikot olivat ennustaneet alakanttiin muun muassa yhtiön kokonaisliikevaihdon sekä älypuhelinten liikevaihdon.