Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Indonesiassa raportoitiin yli 2 000 koronakuolemaa vuorokaudessa – tähänastinen ennätys

Indonesiassa raportoitiin tiistaina 2 069 koronavirukseen liittyvää kuolemaa viimeisen vuorokauden ajalta. Määrä on suurempi kuin kertaakaan aiemmin Indonesiassa pandemian aikana ja nousi edellispäivästä lähes kuudellasadalla.

Uusia koronatartuntoja Indonesiassa raportoitiin tiistaina yli 45 000.

Vaikeasta koronatilanteesta huolimatta Indonesiassa höllennettiin tällä viikolla rajoituksia. Pienet kaupat, kadunvarsiravintolat ja jotkin ostoskeskukset saavat taas avata ovensa kolmen viikon osittaisen koronasulun jälkeen.

Terveysasiantuntijat ovat varoittaneet, että rajoitusten lieventyminen voi aiheuttaa tartunnoissa uuden nousun. Indonesiassa leviää viruksen erittäin tarttuva deltamuunnos.

Presidentti Joko Widodo on perustellut rajoitusten lieventämistä sillä, että sekä tartuntaluvut että sairaalassa hoidettavien koronapotilaiden määrä ovat kääntyneet laskuun.

Hallitukselle kritiikkiä pandemian hoidosta

Indonesiassa on vältelty tiukkoja koronasulkuja, joihin moni muu maa on turvautunut.

Maan hallitus on saanut laajaa kritiikkiä pandemian hoidosta. Hallitusta on syytetty talouden laittamisesta kansanterveyden edelle.

270 miljoonan asukkaan maa on jäänyt selvästi tavoitteestaan rokottaa heinäkuussa miljoona ihmistä päivässä.

Our World in Data -tilastosivuston mukaan Indonesian väestöstä vain noin 16 prosenttia on saanut vähintään yhden koronarokotteen. Täysin rokotettuja on alle seitsemän prosenttia.

Indonesiassa on raportoitu yhteensä yli 3,2 miljoonaa koronatartuntaa ja lähes 87 000 virukseen liittyvää kuolemaa, mutta virallisten lukujen uskotaan olevan selvästi alakanttiin vähäisen testauksen ja tartunnanjäljityksen vuoksi.