Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stockmannin tulos koheni selvästi keväällä – yhtiö odottaa vuoden oikaistun liiketuloksen olevan selvästi positiivinen

Tavarataloyhtiö Stockmannin oikaistu liiketulos huhti–kesäkuussa oli 26,7 miljoonaa euroa, kun vastaava tulos vuotta aiemmin oli 0,8 miljoonaa. Liikevaihto nousi runsaalla viidenneksellä 228 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Jari Latvasen mukaan Stockmann-divisioonan kehitys vastaa markkinakasvua ja Lindex kehittyy jopa markkinoita nopeammin.

– Etenkin muodin tuotealue piristyi selvästi toisella vuosineljänneksellä, Latvanen sanoo tiedotteessa.

Voimakkaasti kasvanut verkkomyynti ei kuitenkaan täysin kompensoinut asiakasmäärien laskua. Latvasen mukaan kivijalkamyymälöissä näkyy edelleen matkailijoiden puuttuminen.

Latvasen mukaan Stockmann-divisioonan kannattavuus paranee selvästi. Markkinoinnin, tavaratalojen kehittämisen ja virtuaalitapahtumien yhdistelmällä Stockmann on toimitusjohtajan mukaan kyennyt reagoimaan nopeasti markkinoiden heilahteluihin.

Tytäryhtiö Lindexin tulos toisella neljänneksellä lähes tuplaantui 308 miljoonaan Ruotsin kruunuun (30 miljoonaan euroon). Liikevaihto kasvoi puolella. Verkkomyynnin osuus muotiyhtiön kokonaismyynnistä kasvoi lähes 20 prosenttiin.

Kiinteistöjen myynti etenee

Puolivuosituloksen julkistuksen yhteydessä yhtiö julkisti tälle vuodelle viimein tulosennusteen.

Konserni odottaa sen liikevaihdon kasvavan kuluvana vuonna selkeästi ja myös oikaistun liiketuloksen olevan selkeästi positiivinen, kunhan koronapandemian vuoksi ei aseteta merkittäviä rajoituksia. Yhtiö ei ollut aiemmin julkaissut tulosennustetta tälle vuodelle koronapandemian aiheuttamien epäselvien näkymien vuoksi.

– Vähittäiskauppamarkkinoiden odotetaan jatkuvan haastavina kuluttajakäyttäytymisen ja luottamuksen muutoksen takia, joihin myös koronatilanne vaikuttaa, yhtiö kertoo edelleen vuoden näkymistä.

Konserni julkisti viime vuoden lopulla saneerausohjelman, jonka Helsingin käräjäoikeus vahvisti helmikuussa.

Sen perusteella yhtiö myy tavaratalokiinteistönsä Helsingissä, Tallinnassa ja Riiassa ja jatkaa tiloissa vuokralaisena. Myynti ja vuokraus edistyvät yhtiön mukaan ohjelman mukaisesti.