Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Twitter teki ennakoitua paremman tuloksen – urheilutapahtumat paikkasivat Trumpin jättämän aukon

Sosiaalisen median yhtiö Twitter teki toisella vuosineljänneksellä odotettua paremman tuloksen. Twitter kertoi myöhään torstaina Suomen aikaan, että sen nettotulos huhti-kesäkuussa oli 66 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Yhtiön liikevaihto kasvoi 1,19 miljardiin dollariin.

Tulos oli roima parannus vuoden 2020 toisesta neljänneksestä, jolloin Twitter teki 1,38 miljardia dollaria tappiota. Tulos myös ylitti analyytikoiden odotukset ja sai yhtiön osakkeet yli viiden prosentin nousuun jälkimarkkinoilla.

Analyytikot olivat arvioineet, että Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin sulkeminen Twitteristä ja Yhdysvaltain hektisen vaalivuoden jääminen taakse voisivat heikentää yleisön kiinnostusta alustaan. Viime vuodelta pandemian takia siirretyt urheilutapahtumat, kuten jalkapallon EM-kisat, toivat kuitenkin Twitteriin lisää säpinää. Tokion olympialaisten uskotaan myös tuovan Twitteriin lisää käyttäjiä.

Twitterillä oli yhtiön mukaan 206 miljoonaa päivittäistä mainosten ulottuvilla olevaa käyttäjää, mikä on 11 prosenttia enemmän kuin viime vuoden samalla ajanjaksolla. Käyttäjämäärän kasvu on hidastunut viime vuosien tahdista, mutta mainostulot kasvoivat peräti 87 prosenttia viime vuodesta.