Pirkanmaa siirtyi koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri siirtyi tiistaina koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen.

Syynä tähän on koronatartuntojen määrän kasvu, jonka seurauksena Pirkanmaan epidemiatilanne on mennyt edelleen huonompaan suuntaan.

Kahden viime viikon ilmaantuvuus 100 000:ta asukasta kohden on 56. Positiivisten testien osuus Fimlabissa testatuista oli viime viikolla 2,8 prosenttia.

Kiihtymisvaiheeseen siirtyminen on merkki siitä, että jokaisen kannattaa tarkistaa, onko oma toiminta turvallista.

– Haluan muistuttaa, että maskit ovat yhä tarpeen tilanteissa, joissa turvavälejä ei voi pitää, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juhani Sand sanoo tiedotteessa.

Koronatartuntoja tulee edelleen runsaasti perhepiiristä ja tuttavien tapaamisista, mutta myös baari- ja yökerhotartuntojen määrä on kasvussa. Ulkomailta saatujen tartuntojen määrä on sen sijaan vähenemään päin.

Pirkanmaan tartunnat painottuviat nuoriin ikäryhmiin. 41 prosenttia viime viikon tartunnoista todettiin 20–29-vuotiailla henkilöillä. Sen sijaan yli 70–vuotiailla ei ilmennyt yhtään tartuntaa, hyvän rokotesuojan ansiosta.

Vasta puolet pirkanmaalaisista nuorista aikuisista on saanut koronarokotteen ensimmäisen annoksen, ja rokotesuoja on vielä puutteellinen.

Sairaaloissa on tällä hetkellä vain yksittäisiä koronapotilaita, mutta sairaaloissa on muuten täyttä. Tartuntojen lisääntyminen johtanee myös terveydenhuollon kuormittumiseen jollain aikavälillä.

Kiihtymisvaiheeseen siirtyminen aiheuttaa käytännön vaikutuksia etenkin ravintoloiden aukioloaikoihin, sillä valtioneuvosto on antamassa lähipäivinä ravintolarajoituksia kiihtymivaiheessa oleville alueille. Valtioneuvosto kertoo tarkemmin ravintolarajoituksista.

Muita merkittäviä muutoksia kiihtymisvaiheeseen siirtymisellä ei ole, sillä maski- ja etätyösuositukset ovat olleet voimassa Pirkanmaalla tähänkin asti.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä kokoontuu seuraavan kerran viikon kuluttua 27.7.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka