Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kone paransi reilusti tulostaan – tilaukset kasvoivat kaikilla maantieteellisillä alueilla

Hissiyhtiö Koneen oikaistu liikevoitto kohosi huhti-kesäkuussa 374 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 325 miljoonasta eurosta.

Liikevaihto nousi 11 prosenttia 2,8 miljardiin euroon. Saadut tilaukset kasvoivat 16 prosenttia 2,4 miljardiin euroon.

Toimitusjohtaja Henrik Ehrnroothin mukaan toista vuosineljännestä sävytti yhtiön vahva taloudellinen kehitys. Markkinoiden elpyminen vahvistui. Tilaukset ja liikevaihto kasvoivat kaikilla maantieteellisillä alueilla.

– Kiinassa aktiviteetti pysyi korkealla tasolla, ja muualla liiketoimintaympäristö parantui Yhdysvaltojen ollessa selkeä valopilkku, Ehrnrooth kertoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa tilaukset kasvoivat voimakkaasti toisella vuosineljänneksellä, mikä osoittaa, että Kone on onnistunut hyödyntämään elpymisen tarjoamat mahdollisuudet.

– Olen erityisen tyytyväinen huoltoliiketoiminnan palautumistahtiin, johon vaikutti harkinnanvaraisen aktiviteetin kasvaminen selvästi yli pandemiaa edeltävän tason, Ehrnrooth sanoo.

Vaikeuksiakin oli. Olosuhteet globaaleille toimitusketjuille olivat edelleen vaikeita. Materiaalikustannukset ovat korkeita, merirahdin kustannukset ovat nousseet dramaattisesti ja pula puolijohteista vaikuttaa kaikkiin edistyksellistä elektroniikkaa käyttäviin yrityksiin.

– Odotamme kuitenkin logistiikkaan ja komponenttien saatavuuteen liittyvien haasteiden alkavan helpottaa ensi vuoden alkua kohti mentäessä, Ehrnrooth arvioi.

Kone muuttaa liikevaihto- ja tulosennustettaan

Kone nostaa tämän vuoden liikevaihtoennustettaan, mutta alentaa hiukan tulosennustettaan.

Uuden ennusteen mukaan liikevaihto kasvaa tänä vuonna 4–6 prosenttia vertailukelpoisin valuuttakurssein verrattuna viime vuoden liikevaihtoon. Aiempi arvio oli 2–6 prosenttia.

Oikaistun liikevoittomarginaalin ennustetaan olevan välillä 12,4–13,0 prosenttia, kun aiempi arvio oli 12,4–13,2 prosenttia.

Tulokseen negatiivisesti vaikuttavia tekijöitä ovat tänä vuonna kasvaneet komponentti- ja logistiikkakustannukset. Toisaalta Koneella on vahva tilaus- ja huoltokanta. Jatkuvien laatu- ja tuottavuusparannusten odotetaan tukevan kannattavuutta.