Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juhannusviikon tarkemmin tutkituista Husin näytteistä jopa 90 prosenttia deltavarianttia – uusia tartuntoja koko maassa on 156

Juhannusviikon sekvensoiduista näytteistä yli 90 prosenttia oli deltavarianttia Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus). Asiasta kertoo Husin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen Twitterissä .

Viime viikon koronatestimäärät pysyivät Husin alueella korkealla tasolla. Lehtosen mukaan positiivisten näytteiden osuus oli 2,8 prosenttia näytteistä, kun sitä edeltävällä viikolla osuus oli 2,4 prosenttia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoi tänään, että Suomessa on raportoitu 156 uutta koronavirustartuntaa. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 3 536 tartuntaa.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa hieman yli 100 300.

Ilmaantuvuusluku edelleen nousussa

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on lähes 64, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli hieman yli 39. THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa se on lähes 118, ja Päijät-Hämeessä, jossa se on lähes 112. Luvut ovat pyöristettyjä.

THL raportoi tänään koronarokotteen ensimmäisen annoksen saaneita olevan lähes 3,55 miljoonaa ihmistä eli 63,9 prosenttia Suomen väestöstä. Toisen annoksen rokotuskattavuuden kerrotaan olevan nyt 27,7 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 1,54 miljoonaa ihmistä. Muutos edellisiin THL:n raportoimiin lukuihin on pieni, sillä rokotteiden ensimmäisten annosten määrä nousi vain 117:llä ja toisten annosten määrä 5 248:lla. THL:n viestinnästä kerrottiin STT:lle keskipäivän jälkeen, ettei raportoinnissa pitäisi olla ongelmaa ja lukujen pitäisi siis olla oikein.

THL:n mukaan Suomessa on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 52 ihmistä, joista tehohoidossa on 12.

Sairaalahoidossa olevien määrä on siis kasvanut perjantaista. Tuolloin THL kertoi, että sairaalahoidossa oli yhteensä 44 ihmistä, joista tehohoidossa oli 10.