Osa kaupungeista tarjoaa rokotuksia ilman ajanvarausta – Suomessa todettu 380 uutta koronatartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoo uusien koronatartuntojen määrän päivittäin. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Anniina Korpela, Elias Peltonen / STT

Osassa kaupungeista koronarokotukseen pääsee ilman ajanvarausta. Ainakin Espoossa, Tampereella ja Oulussa koronarokotukseen pääsee jo ilman ajanvarausta.

Helsingin rokotuspisteillä ajanvarauksetonta rokottamista kokeillaan lauantaina. Myös osa pienemmistä kaupungeista tarjoaa rokotteen ensimmäistä annosta ilman ajanvarausta. Oman kunnan tilanteen voi tarkistaa kunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan toisen rokotusannoksen antamista olisi syytä nopeuttaa ja nykyisen rokotusvälin muuttamista pitäisi harkita, kertoi Helsingin Sanomat perjantaina.

Suomessa raportoitiin perjantaina 380 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa lähes satatuhatta.

Kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on hieman yli 56, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli noin 33. THL:n tietojen mukaan suurimmat alueelliset ilmaantuvuusluvut olivat Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin noin 118 ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin noin 97.

THL:n mukaan Suomessa oli perjantaina koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 44 ihmistä, joista tehohoidossa oli 10.

Yli 16-vuotiaista jo 75 prosentilla rokotus

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 3,52 miljoonaa ihmistä eli 63,4 prosenttia Suomen väestöstä, kertoo THL. Yli 16-vuotiaista ensimmäisen annoksen on saanut jo yli 75 prosenttia Suomen väestöstä.

Riskiryhmiin kuuluvista 12–15-vuotiaista noin 30 000 lapsesta on rokotettu noin 14 prosenttia.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on 26,4 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 1,47 miljoonaa ihmistä.

THL:n ylilääkärin Hanna Nohynekin mukaan Suomessa koronarokotteen saaneista noin yksi kymmenestätuhannesta rokotetusta on saanut koronatartunnan rokotuksen jälkeen, kertoi MTV:n uutiset perjantaina. Sairaalahoitoon rokotettuja on joutunut koronaviruksen aiheuttaman taudin takia noin 200, joista 25 on joutunut tehohoitoon.

Nohynek kertoi MTV:n uutisille lukujen kuvastavan hyvin rokotteiden tehoa deltavarianttia ja sen aiheuttamaa vakavaa tautimuotoa vastaan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka