Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Super Mario 64 -pelikasetti myytiin yli 1,5 miljoonan dollarin ennätyshintaan – ensimmäinen yli miljoonan dollarin pelikasetti

Super Mario 64 -konsolipelin pelikasetti on myyty ennätyshintaan huutokaupassa. Klassikkopeli lähti sunnuntaina huutajan matkaan 1,56 miljoonalla Yhdysvaltain dollarilla eli yli 1,3 miljoonalla eurolla. Samalla huutokauppaennätys palasi sinihaalariselle putkimiehelle vihreänuttuiselta Linkiltä, jonka seikkailuja on seurattu Zelda-pelisarjassa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun pelikasetti myydään yli miljoonalla. Peliyhtiö Nintendon 1990-luvun loppupuoliskolla julkaisemalle Nintendo 64 -pelikonsolille tehdyn pelin kauppa rikkoi vain kaksi päivää tätä ennen tehdyn aiemman ennätyksen.

Tuolloin edelleen paketissa ollut The Legend of Zelda -pelin pelikasetti myytiin ennätyskorkealla 870 000 dollarilla. Kyseinen peli oli tehty Nintendon 1980-luvun klassikkokonsolille Nintendo Entertainment Systemille (NES).

Molemmat pelit myynyt, Yhdysvaltain Dallasissa toimiva Heritage Auctions -huutokauppayritys ei ole paljastanut kummankaan pelin ostajaa.

Retropelien suosio kasvanut huutokaupoissa

Ennen Zelda-pelin perjantaista kauppaa ennätyssija oli vuoden 1986 klassikkopelin Super Mario Bros hallussa. Huhtikuussa niin ikään NES:lle tehty pelikasetti myytiin 660 000 dollarilla.

Retrovideopelien suosio on kasvanut viime vuosina nostalgiakeräilijöiden keskuudessa ja vanhojen pelikonsolien ja pelikasettien hinnat ovat lähteneet kovaan nousuun huutokaupoissa.

Viime vuosina ennätyssummia ovat keränneet videopelien lisäksi myös muun muassa Nintendon pelisarjaan perustuvat Pokemon-keräilykortit. Lisäksi kovia summia on maksettu myös digitaalisista keräilykohteista, jotka tunnetaan nimellä NFT, joka on lyhenne sanoista non-fungible token eli suomeksi ei-vaihtokelpoinen rahake.