Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi on käynnistänyt esitutkinnan Turun joukkotappelusta – yhtään epäiltyä ei ole kiinniotettuna

Lounais-Suomen poliisi on käynnistänyt esitutkinnan Turussa ravintola Studiossa perjantain ja lauantain välisenä yönä tapahtuneesta joukkotappelusta.

Poliisi käynnisti esitutkinnan omasta aloitteestaan. Lauantaina poliisi kertoi STT:lle, ettei tapahtumista ollut tehty rikosilmoituksia.

Rikosylikomisario Jari Riiali kertoo tiedotteessa, että esitutkinnan alkuvaiheessa poliisi kuulee ravintolan henkilökuntaa ja selvittää tapahtumien kulkua valvontakameratallenteiden avulla.

Alustavasti tapausta tutkitaan rikosnimikkeillä pahoinpitely, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustaminen ja vahingonteko. Rikosnimikkeet voivat muuttua tutkinnan edetessä.

Poliisilla ei ole yhtään kiinniotettua epäiltyä asiassa.

Joukkotappelu sai alkunsa turkulaisessa ravintolassa lauantaina puoli kahden aikaan aamuyöllä. Tappeluun osallistui arviolta noin 20–30 henkilöä. Poliisi tyhjensi ja sulki ravintolan useiden partioiden toimin.

"Paikalla olleet järjestyksenvalvojat varmasti tekivät voitavansa"

Lounais-Suomen poliisi tähdensi tänään Twitterissä , ettei poliisi ota kantaa ravintolan järjestyksenvalvonnan järjestämiseen yleisesti, vaan poliisin mukaan järjestyksenvalvonta oli riittämätön vallitseviin olosuhteisiin nähden, ja siksi poliisi joutui puuttumaan tilanteeseen usean partion voimin. Poliisi toteaa tviiteissään, että paikalla olleet järjestyksenvalvojat varmasti tekivät voitavansa.

Ravintola Studion omistaja, kiinteistönvälittäjä ja yrittäjä Jethro Rostedt kommentoi STT:lle lauantaina, että ravintolassa oli joukkotappelun aikaan lain edellyttämä määrä järjestyksenvalvojia.

–  Jos tulee kolmenkymmenen raggarin joukkotappelu, niin siinä tarvittaisiin 200 järjestyksenvalvojaa, kuvaili Rostedt.