Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jalkapallon EM-finaalihuuman pelätään lisäävän koronariskiä ainakin Britanniassa ja Italiassa

Jalkapallon EM-kisojen tänään pelattava loppuottelu on herättänyt huolta koronatartuntojen ryppäistä ainakin Britanniassa ja Italiassa, jotka ovat finaalipelin osapuolet.

Yli 60 000 katsojaa ahtautuu paikan päälle Lontoon Wembley-stadionille seuraamaan loppuottelua. Tämä on Britannian jalkapallostadionien suurin yleisömäärä pandemian alkamisen jälkeen.

Viranomaiset varoittivat ylipäänsä suurista kokoontumisista pelin aikana sunnuntai-iltana. Pelkona on etenkin koronan ärhäkästi tarttuvan deltavariantin leviäminen tiiviissä yleisöjoukoissa turuilla ja toreilla.

– Lontoo on edelleen kansanterveyskriisissä, muistutti pääkaupungin poliisin edustaja Laurence Taylor.

Britannian pääministeri Boris Johnson on ilmoittanut aikovansa keventää kaikkia jäljellä olevia rajoituksia Englannissa ensi viikonloppuna, 19. heinäkuuta. Koronatartuntojen määrä on kuitenkin jälleen nousussa koko Britanniassa.

Faneilta tartuntoja useissa maissa

Terveysasiantuntijat ovat ilmaisseet huolensa siitä, että jalkapallon EM-kisat lisäävät voimakkaasti koronatartuntojen leviämistä tapahtumista koko turnauksen ajan, etenkin Britanniassa ja Venäjällä.

– On mahdollista ja jopa todennäköistä, että Britannian alueille, joilla on ollut hyvin vähän koronatartuntoja, leviää tartuntoja Lontoosta palaavien kannattajien mukana, varoitti ranskalainen terveystutkija, professori Antoine Flahault.

Suomen lisäksi ainakin Tanskassa ja Skotlannissa viranomaiset ovat ilmoittaneet tartunta-aallosta, jonka EM-otteluista palanneet fanit ovat tuoneet mukanaan.

.