Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Konstaapelia ammuttiin konepistoolilla käteen harjoituksessa Kajaanissa, kahdelle poliisille sakkoja

Kainuun käräjäoikeus tuomitsi perjantaina kaksi poliisimiestä sakkoihin tapauksessa, jossa maalimiehenä toiminutta konstaapelia ammuttiin käteen harjoituksessa Kajaanin poliisiasemalla helmikuussa 2020.

Harjoituksen johtajana toiminut ylikonstaapeli sekä harjoitukseen koulutettavana osallistunut vanhempi konstaapeli kumpikin saivat tuomion tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja vammantuottamuksesta.

FX-simulaatioharjoituksessa oli tarkoitus käyttää vain FX-patruunoita sekä niiden käyttöä varten valmistetuilla konversio-osilla varustettuja aseita.

Harjoituksessa ammuttiin tarkoituksen vastaisesti niin sanottu kova laukaus, joka osui maalimiestä kämmeneen. Laukaus ammuttiin konepistoolilla, jota ei ollut konvertoitu ja jonka lippaassa oli kovia patruunoita.

Ylikonstaapeli oli luovuttanut konepistoolin ja patruunat vanhemmalle konstaapelille asepussissa ennen harjoituksen alkua. Kumpikaan ei tuolloin tarkastanut asetta ja patruunoita, tuomiossa sanotaan.

Oikeuden mukaan poliisit rikkoivat huolellisuusvelvoitteensa, kun he eivät tehneet asiaankuuluvia tarkastustoimia. Kumpikin tuomittiin 40 päiväsakkoon.