Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juhannuksen paluuliikenteen odotetaan alkavan puoliltapäivin – ruuhkaisimmat paikat ovat perinteisesti valtateillä 4, 5 ja 9

Juhannuksen paluuliikenteen odotetaan alkavan kunnolla tänään puolenpäivän tienoilla. Sen uskotaan kestävän iltakahdeksaan, ehkä kymmeneenkin asti, kerrotaan Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksesta.

– Perinteisesti mitä huonompi keli, sitä aiemmin ihmiset lähtevät paluumatkalle. Jos on loistava sää, lämmintä ja auringonpaistetta, paluuliikenne venyy sitten aika myöhään iltaan. Tosi myöhään menee, että viimeiset ovat perillä, liikennepäivystäjä Marja Sillanpää sanoo.

Sunnuntaiksi on luvattu maan etelä- ja itäosiin iltapäivään painottuvia sade- tai ukkoskuuroja. Eniten kuuroja on odotettavissa Tampereelta itään, Järvi-Suomeen, Itä-Suomeen sekä Uudeltamaalta itään.

Sillanpää sanoo paluuliikenteen määriin vaikuttavan myös monien kesäloman alkaminen juhannuksen aikoihin.

– Varmasti myös etätyö vaikuttaa. On niin erilaista seurata nyt liikennettä koronan keskellä, kun se on muuttanut jonkin verran liikennemääriä, hän kertoo.

Ruuhkaisimmat tieosuudet ovat olleet perinteisesti samat vuodesta toiseen eli valtatie 5 Mikkelistä Kuorttiin, valtatie 4 Heinolan seudulla ja valtatie 9 Jyväskylästä Oriveden kautta Tampereelle.